Franciza cinematografică “Mission: Impossible” împlinește 25 de ani (VIDEO)

De: Loredana Toma / 22.05.2021, 09:58
Franciza cinematografică “Mission: Impossible” împlinește 25 de ani (VIDEO)

Primul film din franciza de acțiune “Misiune: Imposibilă/ Mission: Impossible”, cu Tom Cruise în rolul principal, era lansat pe 22 mai 1996. Șase la număr până în prezent, filmele de acțiune sunt o continuare a două seriale de televiziune omonime lansate în 1966, respectiv 1988. Tom Cruise apare în rolul lui Ethan Hunt, un agent dintr-un serviciu secret american cunoscut drept Impossible Missions Force (IMF), care are replici seducătoare și face cascadorii la care mulți doar visează.

Franciza se află pe locul al 12-lea în topul seriilor de filme artistice cu cele mai mari încasări la nivel mondial, cu peste 2 miliarde de dolari. 

“Mission: Impossible” – cascadorii și emoții, deopotrivă

Cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la premiera primului film al seriei, publicația Variety a făcut un top al celor mai bune „misiuni imposibile”.

Astfel, “Misiune: Imposibilă III/ Mission: Impossible III”, lansat în 2006, ocupă poziția a șasea a clasamentului. Povestea duce acțiunea în anul 2006, iar Ethan Hunt, care a fost retras de la conducerea unei echipe de agenți IFM și este pe punctul de a se căsători, adună un grup de oameni pentru a-i face față lui Owen Davian, care intenționează să vândă un obiect misterios și periculos cunoscut sub numele de „piciorul iepurelui”. Filmul a avut cele mai slabe încasări, de 398,4 milioane de dolari.

Locul al cincilea este ocupat de “Misiune: Imposibilă 2/ Mission: Impossible II” (2000), în care Ethan Hunt îl trimite pe agentul Nyah Nordoff-Hall sub acoperire pentru a opri un fost membru IMF care a furat un virus mortal și dorește să vândă un antidot celui care oferă mai mult. Lucrurile se complică atunci când Hunt se îndrăgostește de Nyah (Thandie Newton), care este infectată cu virusul. Filmul, care a avut încasări de 546,3 milioane de dolari, oferă o oarecare emoție și suspans, însă se putea mai bine, scriu cei de la Variety.

 

Pe locul al patrulea se află “Misiune: Imposibilă/ Mission: Impossible” (1996), un  film a cărui acțiune are loc în anul 1996 și în care Ethan Hunt este acuzat de asasinarea unor colegi din IMF, în timpul unei misiuni eșuate la Ambasada din Praga. El este, de asemenea, acuzat pe nedrept că a vândut secrete de stat unui misterios criminal internațional cunoscut doar ca „Max”. De punctat este modul în care a fost utilizată tehnologia de ultimă oră, unele elemente, precum cascadoriile făcute de Tom Cruise, nepărand vreodată învechite. Pelicula a avut încasări de 457,6 milioane de dolari.

Fanii așteaptă cu nerăbdare „Misiune: Imposibilă 7”

Medalia de bronz merge către “Misiune: Imposibilă – Protocolul fantomă/ Mission: Impossible – Ghost Protocol”, film lansat în 2011. Ethan Hunt, precum și o întreagă echipă IFM sunt acuzați de un atac terorist cu bombă asupra Kremlinului. Ei trebuie să-l oprească pe Kurt Hendricks, un om care dorește să pornească un război nuclear la nivel mondial. Filmul are mai multe puncte forte, dar pare că încearcă să demonstreze și că tehnologia, pe cât este de avansată, tot dă anumite rateuri, forțând protagoniștii să improvizeze pentru a mări suspansul, scriu cei de la Variety. Cascadoriile personajului lui Cruise sunt filmate pe una dintre cele mai înalte clădiri din lume, Burj Khalifa, din Dubai, precum și într-o parcare automată din Mumbai, India. Filmul a vândut bilete de 694,7 milioane de dolari.

În “Misiune: Imposibilă: Națiunea secretă/ Mission: Impossible – Rogue Nation” (2015), care s-a situat pe locul al doilea în acest top, Ethan își adună echipa și își unește forțele cu Ilsa Faust (Rebecca Ferguson), agent britanic renegat, care este posibil să fie membru al Națiunii Secrete – sau poate nu… Așa începe „cea mai imposibilă misiune” de până acum a lui Ethan Hunt, potrivit unui sinopsis furnizat de Cinemagia. Filmul aproape a egalat în încasări pelicula lansată în 2011, cu 682,7 milioane de dolari.

Fruntașă în clasament este producția din 2018, “Misiune: Imposibilă: Declinul/ Mission: Impossible – Fallout”, care îi prezintă pe Ethan Hunt și echipa sa într-o cursă contracronometru, după ce o misiune a dat greș, din care nu lipsesc scenele riscante. Cel mai bun aspect în legătură cu acest film este că finalul le indică spectatorilor faptul că o nouă producție urmează să fie lansată. Pelicula a avut cele mai mari încasări din serie, de 791,6 milioane de dolari.

Lungmetrajul “Mission: Impossible 7” a tot fost amânat din cauza pandemiei, iar, deocamdată, se știe că va fi lansat în mai 2022.

CITEȘTE ȘI: Scandalul Globurile de Aur: Tom Cruise și-a înapoiat trofeele; NBC nu va mai transmite gala

Tom Cruise și rușii vor să facă filme în spațiu, dar alții au fost mai ageri

Justin Bieber își reamintește că l-a provocat, degeaba, pe Tom Cruise la un meci MMA

Cursa pentru filme în spațiu: Rusia, un concurent serios pentru Tom Cruise

Foto: Profimedia Images