Gala Premiilor OSCAR, în direct şi în exclusivitate în România la Digi film şi Digi 24

De: Nicoleta Nicolae / 17.01.2015, 06:00
Gala Premiilor OSCAR, în direct şi în exclusivitate în România la Digi film şi Digi 24
Digi Film şi Digi24 difuzează, în direct de la Los Angeles şi în exclusivitate pentru România, în seara de duminică, 22 februarie, de la ora 02.00, Gala Premiilor Oscar. Premiile Academiei Americane de Film se decernează încă din 1929 şi sunt televizate din 1953. Peste 200 de ţări difuzează ceremonia de la Hollywood, care răsplăteşte cele mai importante realizări în domeniul cinematografiei în decursul unui an. În România decernarea premiilor Oscar, găzduită de Digi Film şi Digi24, va fi comentată de o voce avizată, criticul de film Irina Margareta Nistor.

Membrii Academiei Americane de Film, aproape 6000 de profesionişti, îşi votează preferaţii cu peste două luni înainte. Procesul este secret, aşa cum secrete sunt şi rezultatele până în momentul în care plicurile sunt deschise pe scena Kodak/Dolby Theater din Los Angeles. Pe lista favoriţilor din acest an se numără peliculele The Grand Budapest Hotel şi Birdman, fiecare concurând la nouă categorii. Pentru premiile de interpretare, criticii de film au o singură favorită certă: Juliane Moore, recenta câştigătoare a Globului de Aur pentru rolul din pelicula „Still Alice”. În ceea ce priveşte cel mai bun actor în rol principal, pe lista favoriţilor se află Michael Keaton, Eddie Redmayne şi Benedict Cumberbatch. Experţii în industria de film îi acordă şanse mari şi lui Bradley Cooper în rolul lui Chris Kyle, cel mai eficient lunetist din istoria militară a Statelor Unite.

Anul acesta, Digi Film are onoarea să prezinte, alături de Digi24, cea de-a 87-a ediţie a premiilor Oscar, în noaptea de 22 spre 23 februarie, şi în rezumat în seara de 23 februarie, printr-o transmisiune în direct de la Kodak Theater. Gala Premiilor Oscar va putea fi urmărită şi pe www.digi-film.ro.