Gary Sinise din ”CSI: New York” construieşte case pentru veteranii de război

De: Mioara Tronaru / 18.02.2013, 19:00
Gary Sinise din ”CSI: New York” construieşte case pentru veteranii de război
Actorul Gary Sinise, cunoscut publicului drept detectivul Mac Taylor, din superserialul ”CSI: New York”, difuzat din 18 februarie din nou la PRO TV, de la ora 23.00, este nu doar un actor multi-premiat, ci şi un susţinător înfocat al cauzei veteranilor de război.

Sinise a anunţat săptămâna trecută că va finanţa construcţia a 12 case pentru soldaţii cu dizabilităţi din oraşul Tampa, Florida. Fondator al “Fundaţiei Gary Sinise”, care “îi ajută pe cei ce se sacrifică de bunăvoie pentru libertatea şi securitatea naţiunii”, actorul  american a fost profund marcat de rolul pe care l-a interpretat în 1994, în pelicula “Forrest Gump” – cel al locotenentului Dan Taylor, un bărbat cu ambele picioare amputate.

Sinise a declarat că o casă este o recompensă minoră pentru un sacrificiu enorm: “Încercăm să îi facem să privească înainte, nu să îşi aducă aminte de lucrurile prin care au fost nevoiţi să treacă, îi pregătim să înfrunte viaţa pentru că, fie că vor sau nu, va trebui să o trăiască în starea în care se află”.

Gary Sinise revine la PRO TV în cel de-al şaptelea sezon al serialului de acţiune ”CSI: New York”, în rolul detectivului cu sânge rece şi fler pentru rezolvarea cazurilor aparent imposibil de explicat, începând de astăzi, 18 februarie, de la ora 23.00.