George Clooney va fi premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră

Apropo.ro / 17.09.2014, 07:00
George Clooney va fi premiat cu Globul de Aur pentru întreaga carieră
George Clooney va primi distincţia Cecil B. DeMille - un Glob de Aur onorific - pentru contribuţia sa la dezvoltarea industriei cinematografice, ca actor şi regizor, la gala care va avea loc în ianuarie, la Los Angeles.
George Clooney, în vârstă de 53 de ani, una dintre figurile importante ale industriei cinematografice americane, atât în faţa, cât şi în spatele camerelor, va primi distincţia Cecil B. DeMille la Gala Globurilor de Aur care va avea loc în ianuarie 2015, la Los Angeles, unul dintre cele mai importante evenimente anuale pentru industria filmului, organizat de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association, HFPA).
 
Theo Kingma, preşedintele HFPA, a declarat că premiul acordat lui Clooney onorează „contribuţia extraordinară (a acestuia – n.r.) atât în faţa, cât şi în spatele camerelor”.
 
Foto: AFP – Mediafax Foto
 
Conform Mediafax, Clooney a câştigat de două ori premiul Oscar, pentru cel bun actor într-un rol secundar, cu filmul „Syriana”, şi ca producător al filmului „Argo”, din 2013.
 
De asemenea, cineastul american a câştigat trei premii Globul de Aur, două dintre ele pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolurile din „Descendenţii” şi „Marea hoinăreală”.
 
Vestea privind Globul de Aur onorific vine în contextul în care George Clooney se pregăteşte să se căsătorească cu logodnica sa, Amal Alamuddin, la Veneţia, în săptămânile următoare.
 
Premiul Cecil B. DeMille este numit după regizorul hollywoodian a cărui carieră a cuprins atât epoca filmului mut, cât şi cinematograful cu sunet.
 
Anul acesta, distincţia a fost acordată regizorului Woody Allen. Printre celelalte vedete de cinema recompensate cu acest premiu se numără actorii Jodie Foster, Morgan Freeman şi Robert De Niro şi regizorii Steven Spielberg şi Martin Scorsese.