HOT TRAILERS: Suite Francaise

De: Carmen Ulian, Pusa Toader / 29.10.2014, 14:00
HOT TRAILERS: Suite Francaise
Unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului 2015 este Suite Francaise (Suita Franceză), în care rolurile principale sunt deţinute de Michelle Williams (Săptămâna mea cu Marilyn), Mattias Schoenaerts (Rugina şi Oase), Kristin Scott Thomasl (Pacientul Englez), Ruth Willson (The Affair) şi actriţa germană de origine română, Alexandra Maria Lara (Rush).

Produs de eOne şi TF1 DA, filmul va avea premiera în 2015, în luna ianuarie, tocmai la timp pentru sezonul de promovare al filmelor în vederea nominălizarii lor la premiile Oscar.  Lung metrajul se bucură de sprijinul unuia dintre cei mai puternici distribuitori de filme din Statele Unite, The Weinstein Co., care speră ca Michelle Williams să câştige anul acesta râvnita statuetă pentru “Cea mai bună actriţă într-un rol principal”, cu rolul din Suita Franceza. Michelle a fost la un pas de a câştiga premiul în trecut cu rolurile din My Week with Marilyn (2012), Blue Valentine (2011) şi Brokeback Mountain (2006).

Povestea se bazează pe romanul de succes al scriitoarei franceze de origine urcrainiană, Irène Némirovsky, care redă o poveste de dragoste într-o Franţă ocupată de armata germană în timpul celui de-al doilea război mondial. Lucille Angellier (Michelle Williams) aşteaptă cu nerăbdare veşti de la soţul ei plecat pe front. Când oraşul în care locuieşte este ocupat de un regiment german, Lucille îl cunoaşte pe ofiţerul german Bruno (Mattias Schoenaerts) şi e hotărâtă să nu aibă niciun fel de comunicare cu acesta. Dragostea care se naşte între ei e însă înghiţită de tragedia războiului.

Regia filmului este semnată de regizorul britanic Saul Dibb, cel care a lucrat în 2008 cu Keira Knightly şi Ralph Fiennes la filmul Ducesa, un film despre viaţa Georgianei Cavendish, prima soţie a ducelui de Devonshire. Filmările au avut loc în Bruxelles şi Paris în 2014.

Autor: Andreea Catana