În mai, pe Da Vinci Learning

De: Mioara Tronaru / 02.05.2013, 12:00
În mai, pe Da Vinci Learning
În luna mai, Da Vinci Learning, canalul dedicat copiilor, aduce noi seriale interesante.

Ce şi cum – Poliţia

Sâmbătă, 4 mai, ora 14:00

Jafuri şi alte infracţiuni se petrec în fiecare zi. De aceea avem poliţişti: ei evită pericolele, vânează infractorii, rezolvă crimele şi păstrează ordinea şi siguranţa pe străzile noastre, pe apă şi în aer. În SUA, există în jur de 840.000 de poliţişti, iar în Europa, peste două milioane. Aceştia includ detectivi, care rezolvă infracţiuni grave, cum sunt jafurile şi crimele, unităţi speciale, care trebuie să facă faţă situaţiilor periculoase şi poliţia regulară, care patrulează străzile zilnic. În cazul urgenţelor, ei sunt primii la faţa locului. În acest episod al serialului educativ „Ce şi cum”, Da Vinci Learning explică în ce constă munca poliţiei.Serialul prezintă şi explică într-un mod distractiv cele mai diferite teme, printre care: istoria antică şi medievală, civilizaţie şi societate, lumea contemporană sau ştiinţă şi tehnică. Amfitrionii emisiunii sunt personajele animate Theo, Tess şi Quentin.

 

Evoluţia vieţii – Bureţii

Duminică, 5 mai, ora 13:00

Se pregăteşte o revoluţie. O transformare a felului cum înţelegem viaţa de pe Terra. Folosind tehnologii noi, căutând informaţii noi, cercetătorii scriu o nouă istorie a regnului animal. Studiind eroii necunoscuţi ai naturii, creaturi aproape inimaginabile, ei descoperă cele mai adânci rădăcini ale propriilor noastre origini. E povestea regnului animal şi a evoluţiei lui. O poveste ce poate fi, în sfârşit, spusă. Ca toate poveştile bune, începe cu o căutare a unor răspunsuri despre viaţă. De unde venim? A existat un animal primordial, din care am evoluat toţi? A fost identificată o primă încrengătură de animale, creaturi misterioase, ai căror descendenţi trăiesc încă. Vom căuta primul animal adevărat, un pionier care a schimbat cursul evoluţiei vieţii.

 

Degete dibace Depozitul de floricele

Sâmbătă, 11 mai, ora 15:30

Degete dibace, o emisiune plină de culoare, energie şi inspiraţie, vă propune să redescoperiţi arta. Programul cu numeroase premii în palmares stimulează creativitatea copiilor şi îi încurajează să-şi depăşească limitele. Învăţaţi să confecţionaţi un depozit nemaipomenit pentru floricele din porum dar şi multe alte lucruri deosebite.

 

Estul sălbatic al Europei – Parcul Naţional Kornati

Duminică, 12 mai, ora 18:00

Legenda spune că Dumnezeu, după ce a creat lumea, a aruncat la întâmplare în mare o mână de pietre albe în Marea Adriatică – 89 de piscuri din piatră înconjurate de marea albastră. Aproape un hectar are cea mai mică insulă a arhipelagului iar cu o lungime de 25 km şi 2,5 km lăţime, Kornat e cea mai mare insulă. Da Vinci Learning prezintă flora şi fauna Parcului Naţional Kornati din Croaţia. Pe o suprafaţă de 220 km2 e protejat atât uscatul, cât şi lumea submarină unică.

 

Vrăjile lui Jay – Monede magice

Sâmbătă, 18 mai, ora 15:45

Cine nu a scos, fiind copil, un iepure de jucărie dintr-o pălărie ce ţinea loc de joben? A venit clipa să învăţaţi de la magicieni adevăraţi! Jay şi Bridget vă prezintă şi învaţă numere celebre de magie dar şi trucuri noi. Astăzi, vă vom arăta cum să faceţi trucuri uimitoare şi foarte uşoare folosind doar monede. Aveţi nevoie de vreo 5 monede, de 4 cărţi de joc, de un şervet, de o carioca şi de hârtie. Pregătiţi-vă de distracţie!

 

Animale geniale – Ţestoasa matamata

Duminică, 19 mai, ora 12:45

E un animal bizar, dar genial. Ţestoasa matamata e unul dintre cele mai ciudate animale din America de Sud. Matamata înseamnă Eu omor, eu omor şi ţestoasa se pricepe la asta. Se camuflează perfect şi nu-şi urmăreşte niciodată prada. O atacă numai prin surprindere. O aşteaptă pe fundul râului, arătând ca un buştean. Ca şi noi, ţestoasele matamata trebuie să respire. Dacă ar ieşi de fiecare dată la suprafaţa apei, şi-ar scoate capul şi ar lua o gură de aer, şi-ar da de gol ascunzătoarea şi peştii ar fugi. De aceea, se ridică aproape de suprafaţa apei şi-şi lungesc gâturile. Apoi, scot un fel de tubuleţ la suprafaţă şi inspiră. Pentru că arată ca un băţ, peştii nu-şi dau seama de pericolul care-i aşteaptă. Este numai unul dintre animalele geniale pe care Gail şi Stephen le prezintă în această ediţie.

 

Artzooka – Păpuşi din Insula Paştelui

Sâmbătă, 25 mai, ora 13:00

Arta e în tot şi toate şi merge mână în mână cu creativitatea şi cunoaşterea. Artzooka vă învaţă cum să desenaţi şi pictaţi într-un mod în care nu aţi mai făcut–o niciodată şi vă dovedeşte că în fiecare dintre noi se găseşte un artist.

Jeremie ne arată în această emisiune cum putem face o păpuşă din Insula Paştelui dar şi alte lucruri interesante şi distractive.

 

Absolut fantastic – Unde care încălzesc

Duminică, 26 mai, ora 12:45

Un corp deschis la culoare reflectă multă lumină şi absoarbe foarte puţină. La un corp închis la culoare, se întâmplă invers. E reflectată puţină lumină şi e absorbită multă. Acest episod al emisiunii ştiinţifice Absolut fantastic explică de ce razele ce penetrează un corp pun în mişcare cele mai mici componente ale acestuia şi modul în care acest fenomen poate fi utilizat de oameni.