Inspirat de fiul său, Şerban Copoţ de la Animal X a scris o carte despre sărbătoarea Crăciunului!

Apropo.ro / 18.11.2014, 12:16
Inspirat de fiul său, Şerban Copoţ de la Animal X a scris o carte despre sărbătoarea Crăciunului!
Şerban Copoţ alias Hienă de la Animal X are o nouă preocupare, pe lângă muzică: scrie cărţi pentru copii! Motivul? Fiul său de trei ani i-a schimbat complet viaţa, aşa că a vrut să-i facă un cadou.
Dacă este talentat sau nu, în această postură, aflăm pe 22 noiembrie, de la ora 16.00, atunci când Şerban îşi va  lansa cartea, la Târgul Gaudeamus!
 
Foto: Publimedia
 
 
– Şerban, ce fac băieţii de la Animal X cu muzica? Sunteţi în standby?
 
Poţi să-i spui şi standby şi hibernare! Avem o grămadă de melodii în studio, marca Animal X, pe care plănuim să le scoatem în primăvară. 
 
– Ce anume vă ţine pe loc? Nu v-aţi adaptat trendului actual?
 
Industria, dacă îi putem spune generic aşa, ne-a spus că soundul pieselor drum’n bass şi dubstep este prea avangardist. Am scris şi balade, care au prins foarte bine la public, numai că undeva pe parcurs unele radiouri au încetat să mai difuzeze Animal X. Există internetul, dar percepţia vis-a-vis de un succes total încă este cântărit prin difuzarea la radio, ceea ce ne pune într-o situaţie pe care speram să o putem rezolva. Oricum, fanii ne pot găsi pe pagina de Facebook, Facebook.com/animalx.
 
–  Deci nu s-a destrămat trupa Animal X! Încă există, da?
 
Nu s-a destrămat, Slavă Domnului. Suntem prieteni mai presus de toate şi vom răzbi întotdeauna, indiferent de piedici.
 
 
Foto: Publimedia
 
 
– Cum ţi se pare muzica de acum în comparaţia cu cea de atunci când v-aţi lansat voi? Ce crezi că îi lipseşte?
 
Nu ştiu dacă îi lipseşte ceva anume, poate diversitatea de sound. Sunt doar câteva studiouri care reuşesc să răzbată în mainstream, deşi nu reprezintă ce-i mai bun în industrie. Se poate să fiu subiectiv, dar discuţiile cu prietenii din industrie mă fac să cred că nu.
 
 
–  Ai scris o carte pentru copii? Te–a inspirat fiul tău?
 
Daaaa, şi sunt foarte fericit!  Mi-a schimbat viaţa complet cel mic şi am reuşit să descopăr în mine nişte lucruri despre care credeam că nu mai există. Îmi retrăiesc copilăria alături de el şi inspiraţia a venit tăvălug peste mine. Eu iubesc Crăciunul, şi, de când suntem trei, este cu adevărat magic. Cartea este despre sărbătoarea Crăciunului şi multe dintre lucrurile pe care le povestesc fac parte din acea lume magică pe care mi-o imaginam eu când eram mic. Deşi iniţial nu vroiam să o public, ci doar să i-o fac cadou celui mic când a împlinit trei ani, la insistenţele prietenilor am luat legătura cu o editură pentru lansare. 
 
 
– Când urmează să o lansezi?
 
 Cei de la Didactica Publishing House au fost foarte drăguţi şi au dorit să lansăm cartea la Târgul Gaudeamus. Deci, pe 22 noiembrie, la ora 16, vă aştept la standul DPH. Pe lângă carte, am scris şi muzica de Crăciun, în consecinţă cartea va fi însoţită de un CD cadou. Voi merge şi în turneu de promovare a cărţii în ţară în librăriile Cărtureşti: 29 noiembrie la Timişoara, 30 noiembrie – Cluj, 6 decembrie – Iaşi, 7 decembrie la Constanţa, 13 decembrie la Sibiu, 14 decembrie la Braşov, 20-21 decembrie la Bucureşti. Iubesc sărbătorile de iarnă şi îi invit pe toţi cei care aşteaptă cu nerăbdare venirea lui Moş Crăciun şi a lui Moş Nicolae să le dau cadoul perfect. 
 
 
– Cu ce te mai ocupi, pe lângă muzică? Mai ai timp de altceva?
 
Vă voi povesti – pe scurt – ce planuri am pentru noul an. Împreună cu Asociaţia Generaţia Verde, vom demara la anul, o nouă campanie cu Amprenta de Carbon. Protecţia naturii şi educaţia copiilor sunt principalele mele preocupări acum. Voi lansa un set de cărţi educative din primăvară, iar o parte din cele trei studiouri pe care le avem acum le vom orienta către producţie muzicală în acest sens.
 
 
– Dacă nu ai fi făcut muzica, acum ai fi fost…?
 
Cu siguranţă aş fi fost implicat mai mult în protecţia naturii. Avocat în această direcţie cred… 
 
 
– Eşti împreună de aproape 10 ani de zile cu mama copilului tău şi iubita ta, Roxana. Când urmează nunta?
 
Toată lumea ne întreabă acest lucru. Aş putea spune că toate lucrurile… la vremea lor, dar noi am cam inversat lucrurile. 
 
 
Foto: Mediafax Foto
 
 
– Băieţelul tău are acum 3 ani. Ce înclinaţii are şi ce îţi doreşti pentru el? Îl faci artist?
 
 Îmi doresc să fie un spirit liber şi să facă ce crede că îi este mai bine ca să se simtă împlinit. Nu îmi doresc să fie artist ca tatăl lui, dar asta nu are nicio relevanţă în fata destinului. Îmi doresc un singur lucru: să fie fericit.
 
 
– Îţi mai doreşti copii?
 
Da, ne mai dorim încă unul!  
 
 
– Care e cel mai mare sacrificiu pe care l-ai făcut din dragoste?
 
Sacrificiul înseamnă un efort marcant care ţi-a influenţat viaţa. Atunci când iubeşti cu adevărat, nu contorizezi astfel de momente, le consemnezi în memorie la fel cum faci cu orice amintire. În acest fel, tot efortul pe care îl faci ca să construieşti o relaţie nu riscă să fie transformat, în momente de supărare sau rătăcire, în reproş.  
 
 
– Eşti gelos?
 
Ca orice om normal. Gelozia întunecă mintea şi raţiunea se împotmoleşte în pasiune.  
 
 
– Cât de des te cerţi cu iubita ta? Din ce motive?
 
Nu vreau să pozăm în familia perfectă, dar acest lucru s-a întâmplat de foarte puţine ori în cei 10 ani. Ne completăm reciproc foarte bine şi orice diferend se rezumă la discuţii cu un final cerebral. 
 
 
– Care este actorul tău preferat?
 
Îmi place George Clooney, dar activitatea filantropică a lui Leonardo DiCaprio şi a lui Brad Pitt trebuie să recunosc că îi pune pe o treaptă superioară. Consider că persoanele publice, oricât de talentate ar fi, dacă nu se implică în problemele societăţii şi nu sunt responsabile din punct de vedere social nu folosesc acel talent la adevărata lui valoare. 
 
 
–  Dar actriţa?
 
 Am o întreagă paletă de actriţe care îmi plac, la fel cum am şi la actori,  dar n-aş putea să încep să fac acum o listă. 
 
 
– Ce emisiuni obişnuieşti să urmăreşti cel mai des?
 
De când îl am pe cel mic, trebuie să recunosc că atunci când este pornit televizorul stă mai mult pe canalele de desene animate. În rest, privesc documentare de orice fel pe televiziunile de specialitate. 
 
 
Foto: Mediafax Foto
 
 
– Care este filmul tău preferat?
 
Îmi place “Star Wars”. Acest film mi-a marcat copilăria şi trebuie să recunosc că o dată la 2-3 ani revăd toată seria într-o seară maraton.   
 
 
–  Crezi că ai fi un actor bun?
 
Nu ştiu ce să spun… Îmi plac provocările şi nu aş spune nu dacă s-ar ivi o oportunitate. Dar, ca să fii un actor bun, ai nevoie de timp pentru a studia şi a te perfecţiona.  Lucrurile într-adevăr bune nu se realizează peste noapte.  
 
 
Dana Popa