“Insurgent” în cifre

De: Nicoleta Nicolae / 18.03.2015, 20:00
“Insurgent” în cifre
Decoruri tridimensionale, vehicule militare de 25 de tone folosite de militarii din Afganistan, 10,000 de tuburi de sticlă, peste 400 de figuranţi şi 3500 de costume pentru scenografia Insurgent.

Acţiunea din Seria Divergent: Insurgent se petrece în acelaşi Chicago al viitorului, închis între ziduri, în care societatea este divizată în cinci facţiuni, care se luptă între ele.  Decorurile, costumele şi efectele speciale sunt rezultatul unei munci de echipă şi a unor pregătiri care au durat luni întregi.

Pentru ca spectatorii să poată pătrundă în profunzimile acestui univers aparte, realizatorii au creat decoruri mai sofisticate şi costume mai detaliate decât în Divergent. “Una dintre sarcinile importante a fost aceea de a găsi o identitate vizuală distinctivă pentru fiecare facţiune.”, spune producătorul Todd Lieberman.

Pentru Prietenia, realizatorii au construit trei decoruri tridimensionale diferite. Realizatorii au avut nevoie de şase săptămâni – întrerupte de ploile de primăvară – ca să construiască decorurile de peste 5000 m2 pentru ferma Prieteniei, pe terenul unei comunităţi rurale. Peste 200 de muncitori din toate domeniile au lucrat şapte zile din şapte pentru a construi Domul Prieteniei şi pasarela în ruine şi pentru a transforma staulul existent pe teren. Scenograful Alec Hammond şi echipa sa au proiectat şi construit mai multe tipuri de arme la indicaţiile regizorului Schwentke, care a ţinut ca acestea să fie capabile să tragă cu adevărat. Vehiculele militare de 25 de tone cu care Max şi Eric îi urmăresc pe rebeli sunt, în realitate, cele folosite de trupele din Afghanistan.

Decorurile au fost construite într-un depozit de patru etaje şi în parcarea aferentă. Interiorul este format din mai multe cabine cubice, fiecare reprezentând un apartament şi o căsuţă din lemn, în care locuieşte Evelyn.  Scena în care Tris decide să se predea lui Jeanine pentru a-şi salva prietenii şi aliaţii a fost filmată chiar în Chicago. Pentru aceasta, a fost nevoie ca toate podurile de râul Chicago să fie deschise simultan şi traficul oprit.

Pentru universul Candoarei  realizatorii au ales acoperişul pieţei de mărfuri din Atlanta pentru a filma scenele exterioare şi un spaţiu interior cu pereţi din sticlă de la ultimul etaj, pentru biroul liderului Jack Kang. Scena de atac a fost dificil de filmat. “Acoperişul sediului Candoarei era atacat simultan de pe acoperişurile altor trei clădiri din jur. Cascadorii au trebuit să urce şi să coboare în rapel pe zidurile clădirilor, la 90 m înălţime deasupra pământului, trăgând cu armele în acelaşi timp.”, explică Wade Allen, coordonatorul echipei de cascadori.

Decorurile care reprezintă cartierul general al Erudiţilor au ocupat o întreagă scenă a studiourilor Screen Gems Studios din Atlanta. S-au dat peste 10,00 de găuri cu bormaşina pentru fire şi cabluri, iar laboratorul a fost umplut cu circa 10.000 de tuburi de sticlă care-şi schimbau culoarea şi intensitatea luminoasă. Efectele vizuale au fost completate de o serie de holograme, adăugate în faza de post-producţie.

Celebra creatoare de costume Louise Mingenbach a supervizat imensul departament de costume. “Pentru a înfăţişa pe marele ecran aceste cinci lumi diferite, a fost nevoie de mai mult de 400 de figuranţi. Asta a însemnat, în total, un număr de circa 700 de costume, multiplicat cu cinci.”.

În Insurgent, Tris încearcă cu disperare să afle secretul pe care părinţii ei îl apăraseră cu viaţa. Dacă va reuşi să îi proteje pe cei dragi, aflaţi din 20 martie în cinematografele din toată ţara. Insurgent este distribuit în România de InterComFilm Distribution, în 3D IMAX.