INTERVIU Andreea Mantea, despre nuntă: „Mirii să se iubescă, nu să fie obligaţi să se căsătorească”

De: Cătălina Matei / 23.06.2016, 18:10
INTERVIU Andreea Mantea, despre nuntă:
Andreea Mantea şi Bursucu pleacă la vânătoare de zestre! Cei doi vor colinda ţara în lung şi în lat şi vor fi părtaşi la un eveniment aparte din viaţa mai multor români: nunta.
Călătoria lor prin ţară şi aventurile alături de viitorii însurăţei şi familiile acestora le veţi putea urmări în emisiunea ”Se strigă darul!”, din 26 iunie, în fiecare duminică, de la ora 20:00, la Kanal D.

Într-un interviu la dublu, Andreea Mantea şi Bursucu au vorbit despre noul proiect de care sunt extrem de încântaţi.  Bruneta se declară o persoană romantică şi sensibilă, de aceea pentru ea nunta ideală trebuie să respecte câteva condiţii.
 
 
Rep: De ce tocmai o emisiune cu şi despre nunţi?
 
Andreea Mantea: Vrem să le oferim telespectatorilor pe care îi iubim din tot sufletul cele mai frumoase obiceiuri de nuntă ale românilor, cele mai frumoase tradiţii. Nunta este o zi specială în viata fiecărui cuplu, aproape fiecare familie din România a trecut prin emoţiile acestui eveniment unic şi noi vrem să le arătăm telespectatorilor “spectacolul” nunţilor autentice la români. 
 
– Cum vă înţelegeţi în calitate de colegi, tu şi Bursucu, la emisiunea „Se strigă darul”?
 
Ne înţelegem foarte bine. Şicanele noastre provoacă râsete şi voie bună în jurul nuntaşilor. Suntem într-o veşnică întrecere pentru a strânge cât mai multă zestre pentru mire, respectiv mireasă.
 
 
– Prin ce peripeţii aţi trecut la filmări? Cum faceţi faţă provocărilor care apar?
 
Cred că aceste filmări înseamnă, de fapt peripeţii. Nicio filmare nu este comună, nu este la fel. Tot timpul suntem înconjuraţi de provocări şi de situaţii inedite şi facem faţă cu brio pentru că suntem profesionişti.
 
– Ce v-a impresionat cel mai mult în satele pe care le-aţi vizitat?
 
Sunt impresionată de bunătatea oamenilor, de blândeţea lor, de felul lor curat de a fi. 
 
– Sustineţi că sunteţi  gazele perfecte ale noii emisiuni „Se strigă darul” de la Kanal D. De ce? Care sunt calităţile necesare?
 
Eu sunt o persoană foarte sensibilă şi îmi place să fiu înconjurată de romantism. Încerc să arăt acest lucru atât telespectatorilor cât şi mirilor la a căror nuntă participăm.  Îmi place să le vorbesc foarte frumos, ştiu să “exploatez” momentele emoţionante şi tradiţiile. Bursucu este un bun orator, are tot timpul vorbele la el şi o desagă plină cu glume. Este un showman şi ştie să facă atmosferă foarte bine. Tocmai de aceea consider că ne completăm perfect.
 
 
– Cum arată nunta perfectă în viziunea ta?
 
Prima condiţie: să se iubească mirii din tot sufletul şi să nu fie “obligaţi” să facă nunta respectivă, pentru că, din păcate, există şi astfel de cazuri. A doua condiţie: să fie detaşaţi de tot ce se întâmplă în jurul lor, în sensul de a nu fi stresaţi. Nu îmi plac mirii stresaţi, nu îmi plac socrele agitate. Soacra mică este, în general, foarte stresată. Şi mireasa şi mirele sunt stresaţi la gândul că nu le vin toţi invitaţii sau că nu o să iasă nunta aşa cum şi-au propus. Îmi place să văd o mireasă liniştită şi relaxată pentru că este cea mai frumoasă zi din viaţa ei, trebuie să se bucure pe deplin de acele momente alături de soţul ei… Să fie multă distracţie şi voie bună. 
 
– Zestrea este un element fundamental pentru aproape orice nuntă românească. În trecut, fetele cu zestre mică se măritau mai greu, iar celelalte aveau şansa să facă o nuntă mai aleasă, potrivită cu dimensiunea zestrei. Se mai păstrează şi acum această tradiţie?
 
 
În unele zone ale ţării, încă se mai păstrează această tradiţie, dar s-au schimbat rolurile. În special soacra mică spune: “Nu, ăsta nu este bun pentru tine că nu are bani, că nu are tot ce îi trebuie!”. Eu zic că în alte zone chiar se păstrează foarte bine tradiţia cu zestrea fetei. 
 
– La ce să se aştepte cei care vă vor la nunta lor?
 
Să se aştepte la momente unice şi interesante. Eu şi Bursucu aducem un plus de sare şi piper la orice nuntă la care mergem.