Felicia Filip - The Show Must Go On

  • 04.08.2010
  • ● Vizualizări: 16
Felicia Filip - The Show Must Go On

Se spune despre Beethoven că, dacă ar fi trăit în zilele noastre, sigur ar fi compus... muzică rock. Mergem mai departe cu supoziiţile şi îndrăznim să spunem că Ludwig sigur ar fi colaborat cu Felicia Filip. Soprana pregăteşte împreună cu soţul său, regizorul Cristian Mihăilescu, un nou spectacol, la începutul lui septembrie, unde rock-ul românesc va fi dezvăluit publicului într-o poveste spectaculoasă, plină de lumini şi umbre – ”The Show Must Go On”.

- Ce ne pregătiţi pentru toamnă?
Nu sunt toate detaliile puse la punct, însă ceea ce vă pot spune este că pregătim un spectacol, nu un concert, prin care încercăm să aducem un op­ti­mism şi un echilibru în viaţa noastră extrem de agitată. Se va intitula "The Show Must Go On", după celebra piesă a trupei Queen, având, desigur, ca subtext traducerea "Trebuie să mergem mai departe". Spectacolul se va desfăşura la Arenele din Parcul Naţional, la începutul lui septembrie. Şi eu şi soţul meu ne dorim foarte tare ca Răzvan Mazilu să apară în acest spectacol. Vom avea şi invitaţi-surpriză. Ce vă pot dezvălui acum este faptul că vor urca pe scenă mari personalităţi din lumea sportului: Cristian Ţopescu şi Ivan Patzaichin.
- Ce genuri muzicale veţi aborda în acest spectacol?
Mă voi apropia foarte tare de zona trupei Compact şi de hitul lor "Fata din vis". Dar, bineînţeles, vor fi mulţi alţi invitaţi din zona muzicală. Mike Godoroja şi Marius Mihalache se numără printre ei. Spectacolul muzical va fi completat şi de unul vizual, creat cu efecte video de ultimă generaţie. Încercăm să aducem într-o atmosferă plină de culoare, de lumini şi umbre o poveste în care să se regăsească toate categoriile de spectatori.
- V-am văzut cântând muzică populară într-o emisiune TV. Ce muzică ascultaţi?
Ascult şi chiar cânt muzică uşoară cu mare plăcere. La fel şi muzică populară. Improvizez de multe ori. Ascult chiar şi hiturile momentului. Nu mai spun de muzica de operă, muzica vocal-simfonică. Este o hrană spirituală care te ajută să depăşeşti orice încercare a vieţii. Cultura în sine este o poveste de viaţă, iar mass-media şi artiştii, deopotrivă, trebuie să aibă grijă ca această poveste să ajungă la generaţia tânără.
- Aţi studiat vioara timp de 12 ani. Veţi avea un moment în spectacol în care veţi interpreta la vioară?
În acest moment, printre altele, înregistrez piesele pentru noul disc, "Fata din vis", cu muzică românească rock, şi mă gândesc să interpretez la vioară anumite pasaje muzicale. Încă nu ştiu dacă aceste momente vor exista şi în spectacol.

Comentarii
ABONARE

Abonează-te la newsletter ca să primești cele mai noi informații