Ioan Andrei Ionescu trăieşte o poveste de iarnă, pe TVR2

De: Nicoleta Nicolae / 29.12.2014, 08:00
Ioan Andrei Ionescu trăieşte o poveste de iarnă, pe TVR2
Teatrul TV reînvie pe micul ecran, la TVR 2, „Povestea de iarnă” a lui Shakespeare în regia lui Dominic Dembinski.

Ioan Andrei Ionescu, actorul Teatrului National, joacă rolul regelui Leontes, iar această partitură l-a forţat la schimbări fizice majore. În doar o săptămână actorul a trebuit să slăbească 4 kilograme, pentru orimele zile de filmări, şi apoi să se îngraşe alte 5 kilograme. „Poveste de iarnă” este difuzată de TVR 2 luni, 29 decembrie, de la ora 20.10.

 „Regizorul Dominic Dembinski a ţinut foarte mult să trimită partea a doua a piesei undeva departe, în timp, unde personajele îşi uită chiar şi durerile sufleteşti. Ori pentru această transformare psihică era nevoie şi de un suport fizic. Ştiam că urma să se filmeze mai întâi prima parte şi apoi cea de a doua în care aş fi fost bătrân. Cu ajutorul unui nutriţionist am slăbit 4 kg înaintea filmărilor, iar în timpul lor am luat constant în greutate. La sfârşitul filmărilor aveam o diferenţa de 8,5 kg. Dar greutatea rolului nu poate fi neapărat estimată în kilograme. Efortul psihic de a filma Shakespeare şi de a cuprinde înţelesurile verbului său mi se pare de o sută de ori mai important”, spune actorul despre rolul principal din “Povestea de iarnă a lui Shakespeare.

Cât priveşte lucrurile pe care le-a plănuit pentru anul care vine, iată ce spune actorul!

“Frumuseţea descoperită de mine în meştesugul actoricesc este că trăiesc o poveste fără sfârşit. Fiecare dintre rolurile prezente dau idei noi regizorilor care vor să mă pună într-o lumină nouă. Iar provocările sunt în mâna lor. Dacă ar fi după mine aş juca toată viaţa piese în 2-3 personaje şi Shakespeare. Mult Shakespeare.Totuşi, anul care vine îmi propun să regizez pentru prima oară. Va fi o experienţă pe care vreau să mi-o asum în totalitate, fapt pentru care am de gând să şi produc spectacolul. Am mai multe texte care mă cheamă. Sper să mă hotărăsc cât de curând care va fi „câştigătorul”.