Irina Mohora: “De când mă ştiu sunt la o permanentă cură de îngrăşare”

Apropo.ro / 04.05.2014, 11:04
Irina Mohora:  “De când mă ştiu sunt la o permanentă cură de îngrăşare”
Irina Mohora poate fi considerată o norocoasă. De când se ştie a fost slabă şi de aceea spune că se află mereu la o permanentă cură de îngrăşare. În copilărie era destul de complexată din această cauză şi nu purta niciodată fuste sau rochii de vară. Acum este o femeie frumoasă care ştie ce trucuri să folosească pentru a se menţine mereu în formă şi admirată.

– Cine ţi-a spus prima oară că eşti frumoasă?

Bună întrebare! Nu îmi amintesc dar, mai mult ca sigur, prima persoană care mi-a spus că sunt cea mai frumoasă, cu mult înainte ca eu să ştiu însemnătatea acestui cuvânt, a fost mama. Ea a fost prima care m-a văzut, prima care m-a ţinut în braţe, prima care mi-a şoptit că sunt frumoasă şi mi-a dat curaj şi încredere să pot face lucruri frumoase.

– Când te-ai simţit cea mai frumoasă?

Nu m-am simţit niciodată cea mai frumoasă. Nu cred că există o femeie care să se considere aşa. Întotdeauna există mici nemulţumiri, lucruri pe care am vrea să le schimbăm la noi. Important este să te simţi bine şi să fii relaxată tu cu tine, cu felul în care arăţi şi cu ceea ce faci. Să înveţi să îţi accepţi defectele şi să nu le laşi să te frustreze. Nimeni nu e perfect. Important este să ştii cum să îţi pui în evidenţă calităţile şi să îţi ascunzi defectele. Eu mă simt cel mai bine atunci când sunt foarte dinamică şi când mă simt plină de energie, când îmi place ceea ce fac şi când am oameni minunaţi lângă mine.

Irina Mohora

– Cum te întreţii? Care este secretul tău?

Nu am niciun secret! Fac sport ori de câte ori am ocazia şi timpul îmi permite dar nu pentru a mă menţine în formă ci pentru că îmi place, pentru că îmi dă energie şi o stare de bine. Mă simt bine când sunt activă. Îmi place să fac sport pentru că aşa am fost obişnuită de mică. În copilărie am făcut 5 ani de balet. Nu fac nimic special. Merg la sală şi încerc să fiu constantă. De cele mai multe ori după o oră de mişcare plec cu mai multă energie decât aveam înainte şi asta mă face să mă simt bine şi să mă determine să mă întorc şi a doua zi. Dacă am mai mult timp în ziua respectivă, la sfârşitul antrenamentului înot sau fac saună.

– Care sunt cei trei paşi esenţiali pe care îi urmezi pentru a te menţine mereu în formă?

Nu am nişte reguli stricte pentru a mă menţine în formă pentru că nu dau mare importanţă acestui lucru. Am moştenit gene bune aşa că sunt o norocoasă. Un lucru peste care nu sar niciodată oricât de obosită aş fii este demachierea tenului şi hidratarea pielii întregului corp.

– Eşti adepta dietelor? Ai ţinut vreodată cură de slăbire?

De când mă ştiu sunt la o permanentă cură de îngrăşare pentru că mereu am considerat şi mi s-a spus că sunt prea slabă. În copilărie eram foarte complexată, din cauza asta niciodată nu purtam fuste sau rochiţe vara. Mi se spunea Olive Oil din Popeye Marinarul. Acum consider că sunt o norocoasă şi de aceea dacă poftesc la ceva nu îmi refuz nimic indiferent de oră. Mă ghidez după motto-ul „totul cu moderaţie…. inclusiv moderaţia”

– Cum arată meniul tău într-o zi? De exemplu, ce obişnuieşti să mănânci dimineaţa, la prânz şi seara?

Sunt o gurmandă chiar dacă asta nu se vede aşa că meniul meu varaiază în funcţie de ce am poftă în ziua respectivă. Încerc să însoţesc fiecare fel de mâncare cu salată, iar dimineaţa, pentru că sunt o carnivoră înrăită, fac astfel încât să nu includ în micul dejun carne aşa că un iaurt în care pun miere, cereale musli şi nuci mi se pare ideal şi foarte gustos asta când nu sunt pe fugă şi nu am timp de altceva pentru că oricât de grăbită aş fi nu sar niciodată peste micul dejun.

– Care este idolul tău în materie de frumuseţe?

Nu am aşa ceva dar admir eleganţă, senzualitatea şi frumuseţea lui Catherine Zeta Jones şi a lui Catrinel Menghia.

– Ce ar trebui să facă o femeie pentru a fi mereu frumoasă şi admirată?

Să aibă o gândire pozitivă şi să emane încredere şi relaxare….sau măcar să le mimeze!

– Ai apela vreodată la chirurgia estetică? E ceva ce ai vrea să modifici la tine? Ce părere ai despre operaţiile estetice?

Nimeni nu este perfect. Toţi avem calităţi şi defecte. Mai mari sau mai mici. Dacă ceva te deranjează şi poţi îndrepta nu văd de ce nu ai face-o. De ce să trăieşti o viaţă complexat sau frustrat când se poate rezolva, asta şi dacă ai resursele financiare necesare.Fiecare este liber să facă ce vrea şi ce simte atât timp cât nu deranjează pe cei din jur însă nu cred că este indicat să apelezi la operaţiile estetice la o vârstă fragedă sau dintr-un simplu capriciu…până la urmă, imprefecţiunile ne fac speciali şi uneori ne dau un farmec aparte.

– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din geantă sau din trusa de make-up?

Din trusa de make-up nu îmi lipseşte niciodată blush-ul şi balsamul de buze, de altfel din asta constă şi machiajul meu zilnic atunci când nu am vreun shooting sau când nu am emisiune.

– Ce faci în perioada asta pentru un tonus bun?

Acum nu fac nimic special.Fac ceea ce am făcut dintotdeauna şi am grijă să mă înconjor de oameni frumoşi lângă mine. Un tonus bun vine şi dintr-o gândire pozitivă care îţi dă o poftă de viaţă constantă, energie şi bucurie. Bineînţeles că nu trebuie să neglijăm nici aspectul exterior pentru a ne simţi confortabili.

– Ce trucuri de beauty poţi să le dezvălui cititoarelor noastre?

Nu este neapărat un truc dar în doi litrii de apă fierbinte pun câteva cubuleţe de ghimbir fac infuzie şi pun la frigider. Un fel de ceai pe care apoi îl pun într-o sticlă şi o iau cu mine când ies din casă. Şi dacă tot mă întrebai de secrete mai devreme, uite, secretul părului lung pe care l-am descoperit este de fapt o loţiune de păr regenerantă. Masca miraculoasă. Aşa o numesc eu. Am recomandat-o tuturor prietenelor. Este un produs românesc pe care îl găsiţi la plafar pe bază de ingrediente naturale cu vitamina A, E, ulei de ricin şi Petroleum. Părul se regenerează şi creşte în mod miraculos însă tratamentul nu are efect dacă nu eşti constant. Trebuie făcut o dată pe săptămână timp de 3-4 luni. O să vă minunaţi cât de lung veţi avea părul după aceea.

Dana Popa