Iulia Vântur, primele declaraţii despre aventura în India

De: Cătălina Matei, Nicoleta Nicolae / 22.07.2013, 11:04
Iulia Vântur, primele declaraţii despre aventura în India
”Mănâncă, roagă-te, iubeşte!”... Asemeni eroinei interpretate de Julia Roberts, vedeta PRO TVa ajuns în India, într-o vacanţă care a durat mai bine de două luni.

Presa, atât cea mioritică cât şi cea din India, a speculat o poveste de dragoste dintre ea şi Salman Khan, celebrul actorul de la Bollywood. Care este adevărul?

„Mănâncă…”
Dacă personajul interpretat de Julia Roberts a aprofundat arta gastronomiei încercând tot felul de reţete în Italia, Iulia s-a răsfaţat pe deplin cu tot felul de preparate indiene, mai ales că bucătăria hinduşilor este una renumită în toată lumea. „Le-am încercat pe toate, iar preferatul meu este palak paneer”, ne-a spus vedeta PRO TV. Ce este palak paneer? Un preparat vegetarian din spanac şi brânză, extrem de popular în India.
Iată şi reţeţa!
Ingrediente: 500 grame spanac, 100 grame paneer, 2 cepe rase, pastă de ghimbir şi usturoi, 5-6 linguri ulei,1 linguriţă unt, garam masala, pudră de ardei chili roşu, 1 linguriţă pudră de chimion, sare.
Mod de preparare:
Se spală spanacul foarte bine, apoi se fierbe şi se lasă să se răcească. Se pasează cu un mixer, apoi se incintă ulei într-o tigaie, unde se pune pastă de ghimbir şi usturoi împreună cu ceapa, care se căleşte până când devine aurie. Se adaugă şi restul condimentelor în afară de pudra de ardei chili roşu. Se pune şi spanacul împreună cu puţină apă şi se lasă pe foc 4-5 minute. Se taie brânza paneer bucăţele şi se pune şi ea într-o altă tigaie, unde se prăjeşte. Chiar înainte de servire, se incinge untul într-o tigaie, unde se încălzesc bucăţelele de brânza, peste care se adaugă şi pudra de ardei chili roşu.

„Roagă-te…”
Iulia nu este la prima sa călătorie în India, ţară de care a fost atrasă încă din adolescenţă, datorită romanului „Maytreyi” de Mircea Eliade. Cultura, locurile şi, mai ales, oamenii au atras-o ca un magnet. „Sunt multe lucruri care mă atrag, dar motivul principal este faptul că eu mă simt foarte bine acolo, mi-am făcut mulţi prieteni şi tot acolo am, într-un fel, liniştea să mă analizez. A fost o vacanţă pe care mi-o doream de foarte multă vreme, o vacanţă în care să am timp cu adevărat să mă relaxez, să mă desprind de ritmul meu obişnuit. A fost o pauză binemeritată, în care am cunoscut oameni şi locuri noi, dar cel mai important, în care m-am cunoscut mai bine pe mine”, ne-a mărturisit Iulia. Şi cum India înseamnă spiritualitate şi meditaţie, vedeta PRO TV a experimentat şi traiul într-un ashram – o comunitate spirituală condusă de un guru, în care perioada de şedere este, de obicei, de 25 de zile. „Am reuşit, în sfârşit, să ajung în Delhi, în Goa şi în sudul Indiei. Am călătorit foarte mult şi am petrecut o vreme în ashram”, adaugă prezentatoarea emsiunii „Dansez pentru tine”. Pe lângă meditaţie, Iulia a avut timp să descopere şi câteva trucuri legate de frumuseţe: „Am descoperit conceptul de hair-spa. Este un întreg ritual care prespunune, printre altele, masaj cu diferite uleiuri şi măşti cu produse naturale”. Tot în acest răstimp, şi-a schimbat şi culoarea părului: din blond s-a vopsit roşcată. „Îmi doream de foarte multă vreme să fac o schimbare de look, iar această vacanţă mi-a permis, în sfârşit, să fac asta”, ne-a lămurit Iulia.

„Iubeşte…”

În cele două luni cât a lipsit din România, Iulia a apărut aproape în fiecare zi în tabloidele autohtone. Motivul? O relaţie amoroasă între ea şi actorul de la Bollywood, Salman Khan. Povestea a ajuns chiar şi în ziarele de scandal din India, care anunţau că vedeta PRO TV s-a logodit cu Salman, ba chiar s-a mutat în casa părinţilor săi. Chiar dacă tatăl lui Salman nu ar fi văzut-o cu ochi buni pe vedeta noastră… Ce declară Iulia despre povestea de dragoste cu actorul indian? „Am mai spus-o, este o relaţie de prietenie. Ne-am cunoscut într-o vacanţă. Este un om cu un suflet foarte mare, de la care am avut multe de învăţat”. Salman conduce o fundaţie caritabilă în India, iar Iulia s-a implicat în câteva proiecte: „Am participat la câteva acţiuni ale acestei fundaţii, care se ocupă de oamenii bolnavi, dar în principal de copii şi de educaţia acestora. Ii susţin cauza, sunt valori în care eu cred”. Până la urmă, unde se află jumătata ei, îla noi în ţară sau pe alte meleaguri? „Încă nu am aflat”, ne-a răspuns vedeta PRO TV.

Ce urmează?
O dată întoarsă în ţară, au şi apărut zvonurile legate de unele schimbări din cariera Iuliei: ba că renunţă definitv la televiziune, ba că va juca într-un film… Într-adevăr, nu va mai prezenta Ştirile PRO TV din weekend, dar va fi în continuare la „Dansez pentru tine” şi va avea şi alte proiecte în televiziune. „Mi-a fost foarte greu să fac acest pas pentru că mă leagă peste 10 ani de echipa Ştirilor PRO TV. Este o meserie care mi-a plăcut şi baza pe care am construit totul, însă am realizat că am nevoie de mai mult timp pentru a-mi canaliza energia pe noi proiecte. Voi vorbi despre toate la timpul lor, deocamdată mă aşteaptă noi proiecte în teatru”.

Încep preselecţiile pentru „Dansez pentru tine”!

Pe 11 august, de la ora 10.00, la hotelul Ramada Parc din Bucureşti, concurenţii sunt aşteptaţi la preselecţii. „Îi rog pe toţi cei care îşi doresc să fie alături de noi pe acest drum să-şi adune forţele, curajul, talentul şi să vină la preselecţie. Aşteptăm pe oricine iubeşte dansul şi crede în minuni. De obicei, la preselecţii se nasc momente pline de energie, se descoperă adevărate talente şi, în final, se împlinesc cele mai frumoase visuri prin dans, aşa că nu trebuie ratată o asemenea ocazie”, a declarat Iulia Vântur.
Cătălina Matei