Jodie Kidd premiata în cel mai tare turneu de golf pe Â… zapada

Apropo.ro / 30.01.2006, 13:18
Jodie Kidd   premiata în cel mai tare turneu de   golf pe Â… zapada
Surpriza turnelului european a fost Gonzalo Fernandez-Castano, care l-a învins pe Sandy Lyle la categoria MenÂ’s Professional Supermodelul Jodie Kidd a dat stralucire Campionatului de Golf pe Zapada Chivas, care a avut loc în celebra stațiune St. Moritz. O împatimita a

Surpriza turnelului european a fost Gonzalo Fernandez-Castano, care l-a învins pe Sandy Lyle la categoria MenÂ’s Professional

Supermodelul Jodie Kidd a dat stralucire Campionatului de Golf pe Zapada Chivas, care a avut loc în celebra stațiune St. Moritz. O împatimita a golfului, Kidd a terminat cu un punctaj onorabil acest campionat (38 de puncte), clasându-se pe locul trei la categoria Ladies Open Championship.

La categoria MenÂ’s Professional, surpriza Turneului European a constituit-o Gonzalo Fernandez-Castano, care l-a învins pe Sandy Lyle, de doua ori câștigator al acestui turneu. Tânarul spaniol a reușit sa termine din 30 de lovituri, impunându-se atât în fața lui Lyle, fostul câștigator al turneului, cât și în fața lui Lee Slattery, posesorul titlului English Challenge Tour Winner, ambii terminând cu 33 de lovituri.

Campionatul de Golf pe Zapada Chivas s-a desfașurat între 13 și 14 ianuarie 2006, pe un teren de 9 gauri, acoperit cu zapada, aflat la 1800 de metri altitudine, la poalele muntelui Piz Bernina din Engadin, St Moritz. Peste 80 de oameni din 11 țari au participat la cea de-a 27-a ediție a acestei remarcabile competiții sportive.

Martin Riley, Marketing Director Chivas Regal, a declarat: „Nimeni nu poate contesta faptul ca acest eveniment este cel mai inedit și mai cool turneu de golf – desfașurat pe zapada alpina și nu pe gazon, în stațiunea de vis St. Moritz, în prezența celebritaților și a profesioniștilor deopotriva.”

Concursul face parte din seria competițiilor The Chivas Life Series, o serie de evenimente inedite care se desfașoara în locuri speciale, cum ar fi Chivas Elephant Polo din Nepal, Thailand & Sri Lanka sau Chivas Ocean Series din Punta Del Este, Uruguay.

Celebrul topmodel Jodie Kidd a afirmat cu ocazia acestei competiții: „Am avut șansa de a juca golf, un sport care îmi este foarte drag, în decorul amețitor al Alpilor elvețieni, în compania unui whisky de calitate. Un mod minunat de a-mi petrece ziua! Este prima data când joc golf pe zapada. În mod normal, practic acest joc la 30°C sub soarele din Barbados, deci am trait aici o experiența deosebita. Conceptul competiției Chivas Snow Golf este fantastic. Nu mi-aș fi putut imagina un eveniment mai distractiv, mai original decât acesta. Îmi place la nebunie! .”

Câștigatorul secțiunii MenÂ’s professional, Gonzalo Fernandez-Castano va trece de la zapada elvețiana la nisipul deșertului pentru a participa la urmatoarea competiție de acest gen – Campionatul de Golf Abu Dhabi. Gonzalo a declarat dupa victoria obținuta: „A fost fantastic. Nu am mai jucat golf pe zapada pâna acum și mi s-a parut de fapt un pic mai ușor decât cel tradițional, pe gazon. Sper doar ca am obținut un punctaj suficient de bun pentru ca Chivas sa ma invite sa particip și la anul, pentru a-mi apara titlul.”

La rândul sau, Sandy Lyle a declarat: „Toata lumea știe deja cele 7 minuni ale lumii, însa eu cred ca golful pe zapada ar trebui declarat a 8-a minune.”

Lista completa a evenimentelor care fac parte din The Chivas Life Series este urmatoarea :

• Campionatul Chivas Snow Golf, St Moritz, Elveția, 13 – 14 ianuarie 2006

• Chivas Ocean Series, Punta Del Este, Uruguay, 12 – 14 ianuarie 2006

• Cupa Taprobane, Elephant Polo Tournament, Sri Lanka, 24 – 29 ianuarie 2006

• KingÂ’s Cup Elephant Polo Tournament, Stațiunea Anantara, Tailanda, 4-10 septembrie 2006

• Campionatele Mondiale Elephant Polo, Tiger Tops, Nepal, 27 noiembrie – 3 decembrie 2006

Despre Snow Golf:

• Campionatul Chivas Snow Golf s-a desfașurat în perioada 13 – 14 ianuarie 2006.

• Întrecerea, ajunsa la a 27-a ediție, s-a desfașurat în Engadin, St. Moritz, la 1.800 m altitudine.

• Ediția din acest an s-a bucurat de participarea a peste 80 de concurenți, reprezentând 11 țari – Elveția, Marea Britanie, India, Franța, Austria, Italia, Ungaria, Germania, România, Polonia și Rusia.

• Snow Golf se joaca cu noua gauri, aflate la distanțe de 120 – 180 metri, cu 33% mai aproape decât distanțele obișnuite.

• Campionatul Chivas Snow Golf respecta regulile jocului de golf aprobate de Royal & Ancient Golf Club, la care se adauga regulile adaptate la condițiile locale ale acestei competiții, care au obținut acordul Federației Elvețiene de Golf.

• Zapada de pe traseu este batatorita cu o zi inainte, pentru a fi definite pistele.

• Pistele sunt reînghețate în fiecare noapte, pentru a asigura o alunecare cât mai buna a mingiei.

• Spre deosebire de gazonul de pe terenul de golf, steagurile ramân în gauri pe toata perioada concursului.

• Se aplica regulile privind jocurile de iarna. Pot exista și reguli locale care se aplica în funcție de condițiile vremii.

• Jucatorii de golf pot reface fiecare lovitura, spre deosebire de jocul pe teren.

• Daca o minge este pierduta, o minge noua poate fi pusa în joc, iar jucatorul va fi penalizat cu dreptul la o lovitura. Mingea va fi repusa în joc cât mai aproape posibil fața de locul în care s-a pierdut mingea originala.

• Crosele de golf cu vârful de oțel sunt cele mai bune iarna. Crosele de lemn nu sunt admise în competiția MenÂ’s Open.

• Mingiile distribuite jucatorilor sunt fluorescente și sunt de culoare portocalie.

www.loweworldwide.com

Tags: