Johnny Depp începe filmările pentru „Alice în Ţara Minunilor 2”

De: Cătălina Matei / 06.08.2014, 08:59
Johnny Depp începe filmările pentru „Alice în Ţara Minunilor 2”
Filmările la continuarea peliculei "Alice în Ţara Minunilor", coprodus de Tim Burton în colaborare cu studiourile Disney, încep în această săptămână în Marea Britanie. Din distribuţie fac parte Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter şi Sacha Baron Cohen.

„Alice In Wonderland: Through the Looking Glass” este regizat de James Bobin şi coprodus de Tim Burton pentru studiourile Disney, care au lansat pe marele ecran în 2010 o adaptare a celebrului roman scris de Lewis Carroll, anunţă Mediafax.

Foto: Hepta

Filmările vor avea loc în studiourile Shepperton din Marea Britanie. Lungmetrajul va fi lansat pe 27 mai 2016, au precizat luni reprezentanţii studiourilor Disney într-un comunicat.

Actorul Rhys Ifans, care a jucat  în filmele din francizele „Harry Potter” şi „The Amazing Spider-Man”, se alătură distribuţiei din „Alice in Wonderland 2”, unde va interpreta personajul Zanik Hightopp, tatăl lui Mad Hatter (Pălărierul cel nebun), jucat de Johnny Depp.

Foto: Hepta

La rândul său, actorul britanic Sacha Baron Cohen, cunoscut pentru parodiile insolente „Bruno” şi „Borat”, va avea sarcina dificilă de a interpreta un personaj de amploare – Timpul.

Filmul „Alice în Ţara Minunilor” din 2010, realizat cu un buget de producţie de 200 milioane de dolari, a obţinut încasări de 1,02 miliarde de dolari pe plan mondial.

Filmul a câştigat două premii Oscar, la categoriile „cel mai bun design de costume” şi „cea mai bună regie artistică, fiind nominalizat şi la categoria „cele mai bune efecte vizuale”, în 2011.