Jojo, Crăciun şi Revelion fără carne

De: Nicoleta Nicolae / 26.12.2013, 07:00
Jojo,  Crăciun şi Revelion fără carne
Actriţa de la “Serviciul Român de Comedie” şi fosta participantă la “MasterChef – Proba celebrităţii”, difuzate de PRO TV , are câteva amintiri frumoase legate de această perioadă a anului. În plus, Jojo ne dezvăluie şi planurile sale de Crăciun şi Revelion

Unde era locul preferat de petrecut vacanţa de iarnă?

În vacanţa de iarnă nu plecam la Ceahlău, deşi mi-ar fi plăcut tare mult să mergem acolo. În general stăteam prin Bucureşti şi ne jucam ore în şir, eu şi vărul meu Silviu, cu care am crescut împreună ca fraţii. Construiam cazemate din zapadă şi alcătuiam două tabere şi ne băteam cu bulgări. Făceam oameni de zăpadă imenşi şi gheţuş şi ne dădeam pe gheaţă până seara târziu. Mergeam la săniuş în parc şi nu oboseam niciodată. E minunat să fii copil.

Când şi cum ai aflat că Moşul nu există?

Am auzit un zvon prin clasa întâi cum că Moş Crăciun nu ar exista. Nu i-am dat crezare nici până azi. Bineînţeles că există! J

În copilărie, mergeai la colindat?

Adoram să merg la colindat! Era momentul meu de spectacol. Odată, îmi amintesc că am mers la colindat în blocul de vizavi de bunica mea. Şi o familie nu a vrut să ne primească. Şi eu i-am rugat frumos să ne lase să cântăm, spunându-le că nu vrem bani, că vrem doar să colindăm. Ne-au primit şi uite că îmi amintesc de întâmplarea asta până azi. Colindul meu favorit este „Din an în an”. Îl cânt în fiecare an cu tata, de Crăciun. Şi nu numai acesta, ci multe alte colinde.

Care este mâncarea favorită în perioada sărbătorilor?

Carne nu mai mănânc, aşa că a rămas salata de boeuf. Fără boeuf! J Când eram mică, îmi plăceau tare mult sarmalele şi chiftelele. Acum aştept cel mai mult salatele.

Ce tradiţii respecţi şi acum?

Sărbătorim Moş Nicolae şi Crăciunul şi Anul Nou. Împodobim în fiecare an bradul în timp de ascultam şi fredonam colinde. Petrecem sărbătorile în familie aşa cum le-am petrecut de când mă ştiu eu. Şi fiecare dintre noi găteşte câte ceva pentru masa de Crăciun. Ne bucurăm de Naşterea Domnului şi ne facem mici cadouri. Ne punem vâsc în casă ca să ne poarte noroc şi ne bucurăm de fiecare moment pe care reuşim să îl petrecem cu toţii.

Ce îţi doreşti în dar de sărbători?

Mi-aş dori să primesc în dar o călătorie cu o sanie mare. Poate că o să-i fac eu cadou fiului meu asta şi astfel ne vom bucura de ea împreună. Îmi doresc însă cel mai mult şi cel mai mult să fim toti sănătoşi şi sa avem linişte.

Unde vei petrece Revelionul anul acesta?

Va exista o vacanţă care nu va include neapărat Revelionul. Nu ştiu înca unde sau ce sau cum vom face, însă va fi frumos pentru că voi fi alături de cei dragi.