Jojo, Monica şi Aniela – Scorpiile atacă Divertis!

De: Cătălina Matei / 14.04.2008, 00:00
Jojo, Monica şi Aniela - Scorpiile atacă Divertis!
Se spune că femeile sînt o specie aparte, care se hrăneşte cu zilele bărbaţilor... Şi, cum partea feminină a grupului Divertis a primit întăriri, o dată cu sosirea Anielei Petreanu, căpitanul Divertişilor s-a gîndit să le ofere o nouă poveste... de comedie. ”Scorpiile” vor fi totodată şi cea mai bună radiografie a mondenităţilor de carton. Însă în noaptea de Înviere, Jojo şi Monica vor renunţa la personajele lor şi vor participa la teledonul ”Mereu aproape” difuzat la Antena 1.

De puţin timp, Divertişii au o nouă colegă. Cunoscută telespectatorilor din ”Gogomanii”, Aniela Petreanu semnează acum pe statul comediei de la Divertis. Prin urmare, ”minoritatea” feminină a ajuns ”majoritatea” care rîde în hohote, căci Monica şi Aniela fac echipă bună… Cînd se pornesc pe rîs, se aude în tot platoul. Dar şi joacă foarte bine împreună şi, alături de Jojo, au primit în grijă şi personaje noi. ”Scorpiile” reprezintă o miniserie concepută special de Toni Grecu pentru cele trei minunăţii de fete: ”E o miniserie care, în funcţie de cum va evolua şi de cum va fi primită de public, se va transforma într-un proiect de sine stătător, sub marca Divertis, dar în afara emisiunii. este un format care ne ajută foarte tare să abordăm viaţa mondenă. Prin intermediul acestor trei personaje feminine foarte simpatice putem să preluăm subiecte care apar în presă cu tot felul de personalităţi pe care altfel le-am rata. Este o satiră destul de aspră la adresa mondenităţii de carton”, povesteşte căpitanul de la Divertis. Dar cine sînt cele trei scorpii? Susana, mama dependentă de shopping, interpretată de Monica Anghel, îşi împarte televizorul cu cele două fiice ale sale. Stela, alias Jojo, reprezintă tipul ”Barbie girl”, fandosită şi pretenţioasă, în timp ce sora ei vitregă, Sisi, rol jucat de Aniela, reprezintă o combinaţie stranie: între house şi manele. Cele două nu se iubesc mai deloc, dar au cîteva lucruri în comun: adoră să-şi chinuie tatăl şi sînt topite după un actor de telenovele. ”Sînt nişte femei frustrate, care ar vrea şi ele să aibă prieteni fotbalişti, ar vrea să meargă şi ele cu maşini luxoase şi să aibă succesul Simonei Sensual, care este un nume atît de cunoscut şi o persoană atît de necunoscută. Iar aceste trei caractere nu sînt rodul imaginaţiei, foarte multe persoane trăiesc aşa şi aspiră la aşa ceva. Mulţi sînt într-un exces de parvenire şi se întîmplă des în România pentru că sîntem un neam de fuduli. Susana, Stela şi Sisi sînt dependente de televizor şi de propria prostie”, explică Toni Grecu.

Cu jucăria de-acasă…
Pretenţioasa Stela, mai de ”Bamboo”, cum o caracterizează Toni, este o ”Barbie girl” de mare excepţie. Peste tot, blonda familiei merge cu bichonul după ea, o jucărie de pluş pe care Jojo şi-a adus-o de acasă. Tot ce ţine de look-ul personajului a fost conceput de tînăra actriţă, de la coafură pînă la vestimentaţie. În plus, Stela reprezintă o nouă provocare şi dintr-un alt motiv: Monica şi Jojo sînt puse în ipostaza de mamă şi fiică. Cele două sînt prietene foarte bune, se alintă reciproc ”Sis’”, chiar dacă Monica se mai supără din cînd în cînd pe Jojo cînd consumă cofeină: ”Devine foarte agitată şi mă bulversează şi pe mine. Nu mă mai pot înţelege cu ea!”, se amuză Monica. Jojo se înţelege foarte bine şi cu Aniela, surioara ei mai mică din ”Scorpiile”, mai ales că cele două au intrat pe acelaşi rol la Teatrul de comedie, în piesa ”Poker”.

Îmblînzirea scorpiei…
În noul serial de la Divertis, scorpiile nu vor fi îmblînzite prea curînd. În faţa lor, capul familiei, Simion, interpretat de Cătălin Mireuţă, nu are nici un drept la replică. Femeile din casă îl iau peste picior de cîte ori au ocazia şi întotdeauna îi cer prea multe. De meserie… proprietar de firmă, Simion are o afacere cu livrări de pizza. Capitalul firmei sale este format dintr-un scuter şi un angajat, nimeni altul decît Daniel Buzdugan. Farsorul de la Radio 21 îl interpretează pe Rex, un tînăr din Moldova care nu prea cunoaşte Bucureştiul şi se rătăceşte de fiecare dată cînd trebuie să livreze. Drumurile sale, rătăcite sau nu, vor ajunge şi pe la adresele politicienilor. Şi, totuşi, una dintre scorpii va fi îmblînzită. Într-un alt context însă, căci Jojo va interpreta în cadrul teledonului de la Antena 1, din noaptea Învierii, o scenă din ”Îmblînzirea scorpiei”. De altfel, rolul Katarina este unul dintre preferatele lui Jojo. Cine o va ”îmblînzi”? Irezistibilul Andrei Zaharescu, actor la bază, îl va juca pe Petruchio. Asta în piesă, căci în viaţa reală cel care i-a cucerit inima este Cătălin Căţoiu, chiar dacă Jojo nu se consideră ”îmblînzită”… deocamdată! ”Eu nu m-am măritat încă, deci nu pot spune că am fost . Mariajul este o responsabilitate pe care vreau să mi-o asum atunci cînd voi fi pregătită”, ne declară actriţa. La teledonul organizat de Antena 1, Monica va răspunde şi ea la telefoane, alături de Jojo, dar va şi cînta o piesă de pe noul album aşteptat de toată lumea. Melodia se numeşte ”Revino” şi este o compoziţie a lui Bogdan de la Proconsul.

Sora cea mică
Cea mai nouă achiziţie a grupului Divertis, Aniela, a trebuit să ”insiste” destul de tare ca să intre în gaşcă. Un alt nou-venit din grup, Claudiu Maier, a sunat-o într-o seară şi a rugat-o să-l ajute să găsească o actriţă pentru Divertis. Aniela imediat s-a oferit, mai ales că îi urmărea de mult timp, însă Claudiu a considerat că nu se potriveşte, mai ales că avea o altă imagine după ce a jucat în ”Gogomanii”. ”În fine, am închis, m-am pus pe bocet şi l-am sunat din nou. În cele din urmă, am ajuns să dau o probă la Divertis şi, cînd mi-au spus că am fost acceptată, am sărit în sus de bucurie. Sînt fană Divertis, la fel şi mama mea, care nu mai poate de fericire cînd mă vede jucînd alături de ei”, povesteşte Aniela, care încă mai primeşte pachete cu mîncare din Oneşti de la mama ei.

Pe cine mai vedem la teledon?
Ediţia de Paşti a teledonului ”Mereu aproape” le va oferi telespectatorilor multe surprize. Vedetele trustului vor susţine şase copii şi adolescenţi gravi bolnavi şi vor fi protagoniştii unor situaţii inedite, iar fondurile strînse vor merge în ajutorul acestora. Astfel, Mircea Badea va boxa cu Leonard Doroftei, Adelin Petrişor şi Crina Abrudan vor face acrobaţii aeriene, iar Gabi Firea şi Cristi Brancu vor cînta muzică populară.

Divertis Mall
duminică, 20.30, Antena 1