Jorge devine personaj de desene animate

Apropo.ro / 20.06.2014, 08:00
Jorge devine personaj de desene animate
Vocea lui George Papagheorghe, artistul cunoscut publicului sub numele de scenă Jorge, va putea fi auzită sâmbătă seară i în cadrul filmului de desene animate “O poveste încâlcită”.

Producţia Disney, care s-a bucurat de mare succes de box office, va fi difuzată de Antena 1 seara, începând cu ora 20.30.

Pentru varianta dublată în limba română, Jorge şi-a împrumutat vocea şi îl interpretează pe chipeşul Flynn Rider, „cel mai fermecător bandit din regat”, care a fost însă rebotezat, pentru varianta autohtonă, chiar cu numele artistului, Gheorghe Papagheorghe.

„A fost prima experienţă de acest tip şi mi-a plăcut la nebunie. Anca Sigartău, producătoarea muzicală a filmului în România, a considerat că trebuie să îl rebotezăm pe Flynn Rider, pentru a avea un nume cu o mare mare rezonanţă pentru copiii români. I-am propus să aibă chiar numele meu, George Papagheorghe. Ştiam deja că are lipici la cei mici. Ancăi i-a plăcut ideea, însă a spus că ar fi mult mai haios dacă i-am zice chiar Gheorghe Papagheorghe. Şi aşa a rămas”, declară Jorge.

Personajul său are misiunea de a proteja pe prinţesa Rapunzel în călătoria vieţii ei, după ce a fost ţinută prizonieră, timp de 18 ani, într-un turn de către vrăjitoarea Gothel. Vocea acesteia îi aparţine artistei Simona Nae, iar cea a lui Gothel, a Luminiţei Anghel.

Jorge interpretează, de altfel, alături de Simona Nae, şi superba piesă de pe coloana sonoră, “I See the Light”, dovedind că are una din cele mai buni voci masculine din România.