Julie Mayaya e “Vocea României” în 2012

Apropo.ro / 09.01.2013, 09:00
Julie Mayaya e “Vocea României” în 2012
Are origini congoleze şi i–a surclasat pe Tibi Scobiola şi Cristi Nistor, adversarii redutabili din concurs.

La 26 de ani, Julie Mayaya a reuşit performanţa de a deveni câştigătoarea de la “Vocea României” şi a premiului cel mare de 100.000 de euro. Eleva lui Horia Brenciu nu s–a trezit încă din acest vis şi e fericită de faptul că muzica ei a ajuns la sufletul telespectatorilor. “Vocea României” este o rampă de lansare extraordinară pentru  Julie Mayaya care se va dedica de–acum încolo muzicii.

Julie Mayaya

– Julie, eşti “Vocea României 2012”. Cum te simţi şi ce o să faci cu banii câştigaţi în concurs, mai precis cei 100.000 de euro? Îţi iei apartament în Bucureşti?

Faptul că am câştigat mi se pare încă şi acum un vis, sunt extrem de fericită că am reuşit să-i conving pe cei de acasă de calităţile mele vocale, sunt bucuroasă că muzica mea a ajuns la sufletul lor. Planuri de abia acum încep să-mi fac pentru că încet-încet realizez ce mi se întâmplă. Un apartament este inclus în planurile mele, dar despre asta vă pot spune atunci când se va şi întâmpla.

– În ce relaţii ai rămas cu Horia Brenciu, antrenorul tău din concurs? Te va susţine în continuare în cariera ta muzicală? Ştiu că te-a  invitat să cânţi cu el în concertele pe care le va susţine pe 27 şi 28 martie la Sala Palatului!

Aşa cum a dovedit-o încă din primul sezon al emisiunii „Vocea României”, Horia rămâne implicat în activitatea foştilor săi elevi, este un susţinător înfocat al acestora. Sunt convinsă că aşa se va intâmpla şi în cazul meu.

Horia Brenciu si Julie Mayaya

– Cât de mult crezi că te va ajuta în carieră câştigarea acestui concurs? Cum s-a schimbat viaţa ta după aflarea veştii?

„Vocea României” este o rampă de lansare extraordinară şi tot ce mi s-a întâmplat de la prima apariţie în acest concurs nu poate însemna decât o evoluţie în cariera mea muzicală.

– Cânţi de peste zece ani şi abia acum ai devenit cunoscută în ţară. Ce aşteptări ai de-acum încolo de la cariera ta muzicală?
Îmi doresc ca vocea mea să fie ascultată de cât mai mulţi oameni şi de ce nu, la un moment dat să pot reprezenta România şi pe alte meleaguri.

Ce spun prietenii tăi şi apropiaţii de această reuşită, că ai devenit “Vocea României”? Cum a reacţionat familia ta?

Prietenii mei m-au susţinut încă de când le-am spus că vreau să particip la acestconcurs, evident s-au bucurat enorm alături de mine atunci când am şi câştigat. Reacţiile oemnilor au fost cum nu  se poate mai frumoase, de la ale familiei, prieteni, până la vânzătorul de ziare şi vecinii de la bloc, am primit felicitări din partea tuturor. Tatăl, unchiul şi verişorii mei din Congo mi-au scris încă din seara finalei şi m-au felicitat pentru reuşita mea.

Julie Mayaya

– Care a fost concurentul de la “Vocea României” de care ţi-a fost cel mai teamă în concurs şi pe care l-ai considerat un adevărat rival?

N-aş putea să numesc o singură persoană, cu toţii au fost foarte buni, nişte adversari redutabili pentru că, după părerea mea, fiecare dintre ei este o „Vocea a României”.

– Vei rămâne prietenă cu ceilalţi concurenţi după acest show?

Unul dintre atuurile şi părţile frumoase ale acestui concurs este faptul că aici se leagă nişte prietenii foarte frumoase. Asta s-a intâmplat şi în cazul meu şi sunt convinsă că oamenii pe care i-am întâlnit aici îmi vor rămâne prieteni mult timp de acum incolo.

– Ce fel de muzică asculţi şi care sunt artiştii tăi preferaţi?

Mi-e foarte greu să vă dau un singur nume, când lista este atât de lungă, aş putea să enumăr de la Aretha Franklin, Eta James până la Beyonce sau Christina Aguilera, însă pot să vă spun că îmi place orice muzică ce este cântată bine.

– Cu ce artist de la noi sau de afară ţi-ai dori să realizezi un featuring?

Mi-ar plăcea foarte mult să cânt cu Andra, mi se pare o voce spectaculoasă, iar de afară visez că la un moment dat să fiu pe aceeaşi scenă cu Christina Aguilera.

Vocea Romaniei

– Ce aşteptări ai acum de la cariera ta muzicală şi unde te vezi pe plan profesional peste câţiva ani?

Mie nu-mi place să-mi fac planuri de viitor, ştiu doar că voi munci şi mă voi dedica muzicii de acum încolo.

Dana Popa