„Jurnal de gravidă: Cum să îţi controlezi greutatea şi să ai un copil sănătos“, cartea lui Carmen Brumă

Apropo.ro / 03.09.2014, 07:00
„Jurnal de gravidă: Cum să îţi controlezi greutatea şi să ai un copil sănătos“, cartea lui Carmen Brumă
Carmen Brumă a scris cartea dedicată mămicilor în timpul sarcinii, dar vom afla în curând când va fi lansată cartea.

Carmen Brumă a realizat un pictorial inediat pentru revista Viva numărul din septembrie 2014, alături de fiul ei Vlad.

Cu o formă fizică de invidiat (sportul este un stil de viaţă în familia ei), Carmen Brumă vrea să fie alături de proaspetele mămici oferindu-le sfaturi din experienţa trăiată de ea.

Cel mai preţios sfat al lui Carmen către mămici este acela că trebuie acordată o mare atenţie alimentaţiei şi mişcării, încă de la începutul sarcinii.

Carmen Bruma

Pe tot parcursul sarcinii, din meniul ei nu au lipsit carnea, iaurtul, ouăle, salată, peştele, avocado, seminţele ( cânepă, susan, chia, dovleac) , caise, pepene galben, cirese, ciuperci, quinoa repartizate în 3 mese pe zi şi 1-2 gustări.

”Cartea mea nu are pretenţia unei lucrări ştiinţifice, este un ghid practic ce conţine sfaturi şi me­niul concret care m-a ajutat pe mine să iau un număr ideal de kilograme în tim­pul sarcinii, mai precis 10. De fapt, re­venirea după sarcină trebuie să înceapă din prima lună în care ai rămas gravidă. Pare un nonsens, dar e un mare adevăr. Foarte puţine femei iau în calcul acest aspect, că dacă te îngraşi 40 de kilograme, recuperarea va fi, fireşte, anevoioasă, îndelungată şi aproape im­posibilă. Dar dacă ai grijă ca din prima zi de sarcină să mănânci cât, când şi cum trebuie şi să te mişti, poţi lua în greutate 10, maximum 15 kg. Aşa vei avea un copil sănătos, o sarcină uşoară, şi îţi poţi reveni în timp record”, a declarat Carmen Brumă, soţia lui Mircea Badea.