La 13 ani, o româncă a fost premiată la Cannes! “Aş vrea să mă întorc în România”

De: Cătălina Matei / 11.06.2014, 09:27

La 13 ani, o româncă a fost premiată la Cannes!  “Aş vrea să mă întorc în România”
Maria Alexandra Lungu a păşit pe covorul roşu al Festivalului de la Cannes alături de Monica Bellucci.

Maria Alexandra Lungu, o fetiţă de doar 13 ani din Negrileşti, Vrancea, stabilită în Italia împreună cu familia sa încă de la vârsta de 6 ani, a devenit cunoscută în Peninsulă după ce a jucat într-un lungmetraj recompensat cu marele premiu al juriului la cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes.

    
Cu toate acestea,  Maria a povestit într-un interviu acordat cotidianului italian Corriere della Sera, şi citat de Libertatea.ro, că nu este fericită: “Aş vrea să mă întorc în România, unde m-am născut şi unde mă aşteaptă câinele şi nepoţii mei. Aici nu am prieteni şi mă ruşinez puţin pentru asta. Trăiesc în Italia de când am şase ani, însă le sunt antipatică colegelor mele de clasă. Odată, una dintre ele s-a ridicat din bancă şi a spus acest lucru în mod clar. Şi când am reuşit să ies cu ele în parcul de distracţii, m-au lăsat acolo”, a povestit ea cu mâhnire.

Drama “Le Meraviglie” – “Minunile”, de Alice Rohrwacher, în care Maria Alexandra Lungu a jucat alături de Monica Bellucci, a fost recompensată zilele trecute cu marele premiu al juriului la Festivalul de Film de la Cannes.