La zoo

De: Mioara Tronaru / 24.06.2013, 08:00
La zoo
Un serial care a fost premiat de nenumărate ori continuă cu şi mai multe poveşti minunate de la Grădina Zoologică din Auckland. De la urangutani la broaşte, fiecare animal are propria sa poveste. De luni până vineri, 24 - 28 iunie, ora 15.30, Viasat Nature te invită ”La zoo”.

Acest serial captivează pentru că reuşeşte să prezinte toate momentele speciale care au loc la Grădina Zoologică din Auckland. Vom cunoaşte aventura femelei elefant Burma atunci când a decis să plonjeze în lagună şi să cutreiere teritoriul sălbatic. Vom întâlni noii-veniţi, cum ar fi girafa Jelani, care s-a aflat timp de cinci zile într-un voiaj prin Marea Tazmaniei, pentru a-şi întâlni noii tovarăşi de turmă din Australia, dar şi maimuţele-veveriţe care ne fac o mică surpriză şi se amuză teribil. Aventurile sunt pe placul întregii familii, cu poveşti pe cât de fascinante, pe atât de surprinzătoare. Veţi descoperi cum trăiesc animalele, cum sunt hrănite şi menţinute în formă, încurajate şi protejate timp de 365 de zile pe an de nişte îngrijitori cu adevărat dedicaţi.

În primul episod, toate animalele se îndreaptă spre apă. Burma, femela elefant, plonjează în lagună, iar girafa Jelani se îndreaptă spre mare pentru a o traversa la bordul unui vas, către noul său cămin din Melbourne. Suntem invitaţi apoi să vedem o zi din viaţa celui mai bătrân locuitor al Grădinii Zoologice, cimpanzeul Janie. Însă o deversare de petrol necesită o reacţie urgentă a îngrijitorilor de la Tauranga pentru salvarea păsărilor. Un pui de focă salvat de curând, dar nou-venit, are parte de o întâlnire dură cu celelalte foci şi lei-de-mare, iar urangutanii sunt foarte entuziasmaţi de pictură în Săptămâna Dedicată Urangutanilor. Urmează necazurile zebrei Shilo, care e slăbită din cauza unei boli misterioase, din păcate, şi luptă cu disperare pentru viaţa ei. Pe de altă parte, inteligenţii şi haioşii papagali Kea îşi renovează noua casă, Te Wao Nui. Iar aventurile continuă la Grădina Zoologică din Auckland…