Lansare Cartea secretelor, E. O. CHIROVICI, un thriller excepţional despre capcanele memoriei

De: Cristiana Trifu / 22.11.2018, 14:27
Lansare Cartea secretelor, E. O. CHIROVICI, un thriller excepţional despre capcanele memoriei
EUGEN OVIDIU CHIROVICI, autorul bestsellerului internaţional Cartea oglinzilor revine cu un thriller excepţional despre capcanele memoriei şi despre imaginea distorsionată pe care o avem atunci când vorbim despre evenimente din trecut.

 „Un roman convingător, impecabil, complet — unul dintre cele mai frumoase ale momentului ”(Corriere della Sera, Italia), „un suspans obsedant, care nu-ţi lasă timp nici să respiri” (Le Figaro Littéraire, Franţa), „un roman intens si labirintic, ce ne poartă prin meandrele memoriei” (Le Soir, Belgia), titra presa internaţională după apariţia Cărţii oglinzilor. Aşa cum primul său roman tradus în 38 de limbi a fost primit cu entuziasm atât de public, cât şi de critica literară, 

Cartea secretelor se anunţă a fi un eveniment de excepţie. Iată ce scrie despre acesta publicaţia Daily Telegraph:  „O colecţie de scamatorii încântătoare… Dacă moda romanelor poliţiste atât de minuţios construite pare să fi trecut, asta se întâmplă probabil şi pentru că puţini scriitori sunt în stare să ofere astăzi ceea ce oferă Chirovici.” Publicată în Anglia, Olanda, Ungaria si Rusia  unde s-a clasat deja pe primele locuri în topul celor mai vândute cărţi, Cartea secretelor va apărea în 2019 în alte peste 20 de ţări printre care Statele Unite, Franţa şi Germania.

Iată o scurtă prezentare a cărţii şi a autorului:

Nu poţi avea încredere în propriile amintiri. Nu poţi avea încredere nici în relatările altora. Aşadar, cum poţi să afli ce s-a întâmplat cu adevărat în noaptea aceea?

Psihologul James Cobb susţine într-o noapte ploioasă, la New York, o prezentare despre arta recuperării memoriei pierdute. La plecare este abordat de un străin: un om aflat pe moarte, care îi povesteşte că, în urmă cu aproximativ patruzeci de ani, s-a trezit într-o cameră de hotel alături de o femeie ce fusese ucisă, dar nu îşi aminteşte ce s-a întâmplat. Cobb trebuie să afle dacă are de-a face cu un om nevinovat sau cu un criminal. Însă iţele acestui mister vechi sunt mult mai încâlcite decât par la prima vedere.

EUGEN OVIDIU CHIROVICI a năucit lumea literară cu primul lui roman în limba engleză, Cartea oglinzilor, devenit între timp un bestseller internaţional tradus în 38 de limbi. Economist, jurnalist, scriitor şi pictor, Chirovici a publicat peste 1 000 de articole în România şi în străinătate şi este autorul a numeroase romane şi cărţi de eseistică şi istorie economică. În ultimii 15 ani a fost publicat exclusiv de Editura RAO.