Laura Cosoi – Bărbaţii se cuceresc la… bucătărie!

De: Cătălina Matei / 07.10.2013, 09:00
Laura Cosoi - Bărbaţii se cuceresc la... bucătărie!
Cine a zis că un dormitor în penumbră sau un living cu un şemineu călduros sunt singurele locuri în care poţi cuceri inima unui bărbat?! Laura Cosoi, concurentă în show-ul ”MasterChef – Proba celebrităţii” care începe pe 22 octombrie la PRO TV, ne dezvăluie cum poţi zăpăci persoana iubită direct din... bucătărie!

– Ai urmărit sezoanele anteriore ale concursului „MasterChef”? Ce îţi place cel mai mult la acest format?

Din păcate timpul nu mi-a permis să urmăresc în întregime celalalte ediţii „MasterChef”, dar am apucat să-mi formez o părere. Cel mai mult mi-a plăcut că deşi nu înţelegeam prea bine cum erau făcute reţetele, fără să simt mirosul sau gustul mâncării, emisiunea mă ţintea în canapea.

 

– De când ai devenit tu concurent la „MasterChef”, ce proba ţi s-a părut mai dificilă?

Evident că probele sub presiune sunt cele mai dificile, dar pentru adrenalina pe care o simţeam au meritat tot efortul.

– În ce moment al vieţii tale a devenit gătitul mai mult decât o îndeletnicire casnică?

Probabil momentul când m-am mutat în Bucureşti şi am învăţat să îmi gătesc. Până atunci mă ”jucam” în bucătărie împreună cu sora şi verişoara mea. Dulciurile erau pasiunea noastră.

 

– Şi pe blogul tău postezi multe reţete. De unde le iei? Şi în ce proporţie le improvizezi?

Nu le ”iau”… reţetele îmi aparţin, dar evident că nu am inventat eu ”roata” . Pornesc de la reţete clasice, simple şi derivez în funcţie de ce îmi doresc. În principiu, aleg să gătesc cât mai sănătos, dar şi gustos în acelaşi timp.

 

– Care este „piesa ta de rezistenţă”?

Nu cred că am aşa ceva… În general, primesc aprecierile celor din jur când gătesc indiferent de meniu. Evident că mie îmi place mai mult carnea de raţă decât cea de porc, dar asta nu înseamnă că nu îmi ies şi reţetele pe bază de porc.

 

– Ce nu-ţi lipseşte niciodată din frigider?

Morcovi, iaurt, lapte, ouă, fructe, brânză de vacă, capra, pasta de măsline.

 

– Dar cu deserturile cum te împaci? Îţi place mai mult să le deguşti sau să le prepari?

Eu nu sunt înnebunită după dulciuri, dar le gătesc uneori. Îmi plac găluştele cu prune, laptele de pasăre, clătitele, tortul de mere (găseşti reţeta pe www.lauracosoi.ro).

 

– Se spune că dragostea trece şi prin stomac! Cu ce preparat l-ai cucerit pe iubitul tău?

El se bucură când am timp să gătesc, indiferent de ce anume pregătesc. Îi plac pastele, pieptul de curcan umplut cu brânză, pulpele de pui cu bere şi stafide, vita marinată şi multe altele.

 

– Revenind la „MasterChef”, te vezi în postura de câştigătoare? Ţi-ar plăcea să-ţi deschizi un restaurant?

Nu m-am gândit atât de departe, dar nu se ştie nicodată ce o să-mi rezerve viitorul. Cel mai important este să găteşti din pasiune, să găteşti sănătos şi să pui dragost în tot ce faci. Asta este ”reţeta” perfectă.

 

– Dar cu actoria cum stai? În ce filme ţi s-a mai propus să joci?

Am încheiat filmările pentru scurt metrajul ”Cheia” în regia Georgianei Doba şi am jucat alături de George Pistereanu şi Bebe Cotimanis. În momentul de faţă repet pentru două piese de teatru, ”Hamlet” în regia lui Marcel Top la Teatrul Bulandra, joc alături de Maia Morgenstern, Tudor Istodor, Marius Bodochi; iar cea de-a doua piesă se joacă în Green Hours şi se numeşte ”Decât Arta”, în regia Andreei Vălean. Toamna aceasta vă invit la teatru!

 

– În ce alte proiecte mai eşti implicată? Şi ce s-a întâmplat cu CD-ul de romanţe pe care bunica ta urma să-l lanseze?

Ea nu voia să comercializeze un album. A scos 4 CD-uri pe care le-a împărţit familiei şi prietenilor. Am o bunică foarte activă, deşi are 84 de ani.

 

– Iar la final, care ar fi „reţetă” perfectă a unei cine romantice?

Hmmm, un pahar de vin roşu, muzică bună, vita la cuptor, dar mai ales persoana iubită care să îţi zâmbească de la capătul celălalt al mesei.

Cătălina Matei