Leul, cel mai afectat de criza internationala

Apropo.ro / 15.07.2008, 17:49
Leul, cel mai afectat de criza internationala
Leul este cea mai afectata valuta din regiune de criza financiara internationala.

Leul este cea mai afectata valuta din regiune de criza financiara internationala, iar Romania, alaturi de tari precum Lituania, Bulgaria, Ungaria si Turcia, sunt considerate state "fragile".

De asemenea, analistii sunt de parere ca leul, apartinand unui regim de schimb flexibil, pare a fi una din valutele cele mai instabile pe termen scurt.

Nivelul actual al cursului este considerat mai sustenabil decat valorile inregistrate in vara anului trecut, cand rata de schimb a atins minumul ultimilor ani, de 3,1112 lei/euro.

Principala provocare a politicilor economice din regiune este reprezentata de lupta contra inflatiei, iar un nivel inalt al cresterii preturilor intarzie procesul de adoptare a monedei europene de catre statele care au aderat la UE in 2004 si 2007.

Citeste mai mult despre fragilitatea leului la Mediafax

CONCURS: Castiga invitatii la Premiera saptamanii de la CinemaPro!


 

Citeste si:

Sistemul bancar romanesc este preistoric

Sistemul bancar romanesc este preistoric

"Daca ai duce o banca romaneasca in Spania si ai pune-o sa faca afaceri acolo, mai mult de jumatate de an n-ar supravietui si ar da faliment", spune Santiago Pa…

Leul, cea mai mare valoare din acest an

Leul, cea mai mare valoare din acest an

Leul a continuat sa se aprecieze fata de euro, iar cursul de referinta anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) a atins cel mai redus nivel al anului, 3,5434 lei/euro,…

BNR majoreaza dobanda la 10%

BNR majoreaza dobanda la 10%

In sedinta de azi, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis marirea ratei dobanzii de politica monetara cu 0,25 puncte procentuale, de la 9…

Jocul zilei

Clipul zilei

Emo Shooting Blonda de la DEX – Ep. 5 – Peltea
Loveste cu YO-YO-ul cati mai multi emo kids Cuvinte cheie: blonda de la dex video
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza