Liiva Graur – Se anunţă cod portocaliu de bebeluşi!

De: Cătălina Matei / 25.07.2013, 08:00
Liiva Graur - Se anunţă cod portocaliu de bebeluşi!
Vorbim, mai precis, de un singur bebeluş, o fetiţă căreia prezentatoarea rubricii ”Meteo” de la Prima TV îi va da naştere la începutul lunii septembrie. Şi, cum ”barza” e la fel de probabilă ca şi ”vremea”, viitoarea mămică aşteaptă cu nerăbdare momentul cu pricina.

– Cum a decurs sarcina, până acum?

Până acum, toate bune! nu am avut cam niciuna dintre simptomele despre care auzisem şi care mă cam speriau, sinceră să fiu.

 

– Ai avut sau ai în continuare pofte?

Nu am avut nicio poftă în mod deosebit. Dar dacă mi-am dorit să mănânc ceva, la un moment dat, dar dintr-un oarecare motiv nu am reuşit, am ţinut minte şi cu prima ocazie m-am „înfruptat” Ceea ce s-a schimbat, într-un fel, în regimul meu alimentar a fost că nu am mai mâncat atât de multă carne cum mâncăm înainte de sarcină. În schimb, devorez câte un pepene galben pe zi.

– Ce a spus soţul tău când a aflat că o să fie tătic de fetiţă?

A fost încântat, probabil nu la fel de tare ca în cazul în care ar fi aflat că o să aibă băiat, însă a devenit tot mai fericit pe măsură ce i s-a spus că fetiţele sunt topite după tătici! Acum îşi face tot felul de planuri şi îşi imaginează cum o să fie de fiecare dată când suntem undeva şi vede tătici cu fetiţe.

 

– Şi numele cum i l-aţi ales?

Am ales numele principal, să-i spunem aşa. O să o cheme Renata. Cât despre cel de-al doilea nume, încă nu ne-am hotărât. Vrem să fie un nume de sfânt mare, asta e cert.

 

– Când ar fi „programată” data naşterii?

În principiu, 1 septembrie este termenul. Însă toată lumea mi-a spus că fetiţele sunt mai „grăbite” decât băieţeii şi că sunt şanse mari să vrea să vină mai repede.

 

– Vei naşte natural sau vei face cezariană?

Am optat pentru cezariană. Nu am un motiv medical, ci unul personal, mai exact…frică! Îmi este groază de toate poveştile pe care le-am auzit, cu ore în şir de chin şi de travaliu. Aşa că, deşi nici medicul nu este un adept al operaţiei, aşa o să facem.

 

– Cine vor fi naşii? V-aţi gândit deja la botez?

În principiu, botezul va avea loc undeva în luna noiembrie. Aşa ne-am gândit noi acum, să nu intrăm nici în Postul Crăciunului şi nici să fie prea frig. Rămâne însă de văzut. Cât despre naşi, vor fi cu siguranţă naşii noştri de cununie, care au fost foarte încântaţi la aflarea veştii, dar este posibil să mai aibă o pereche, o prietenă foarte dragă de-a mea.

 

– Până când vei mai prezenta rubrica „Meteo”?

Cât mai pot! Am să vin atât timp cât mă simt bine şi cât nu mă îngraş prea tare. Având, însă, în vedere faptul că mai am 6 săptămâni până la termen şi am luat numai 8 kilomgrame, cred că voi putea să mai vin.

– Cât vei sta acasă după ce se va naşte micuţă?

Nu intenţionez să stau prea mult acasă. Îmi place jobul meu, abia aştept să fiu mămica şi sunt convinsă că voi reuşi să le împac pe cele două de minune!

 

– De ce ţi-e teamă cel mai tare din ipostaza de mămica?

Cred că ce mă sperie cel mai tare este că nu o să ştiu din ce cauză plânge. Dar toate prietenele mele care sunt deja mămici mi-au spus că totul vine de la sine şi că nu am motive să mă îngrijorez.

Cătălina Matei