Lucrarile la temelia pasajului suprateran de la Basarab au inceput vineri

Apropo.ro / 30.11.2007, 18:35
Lucrarile la temelia pasajului suprateran de la Basarab au inceput vineri
Lucrarile la temelia de la pasajului suprateran Basarab - care are o inaltime de 80 de metri si reprezinta baza pe care vor fi asezati cei doi stalpi ai constructiei - au inceput, vineri, urmand sa fie finalizate in primavara anului viitor, intreaga lucrare avand termen de incheiere in martie 2009.

Lucrarile la temelia de la pasajului suprateran Basarab – care are o inaltime de 80 de metri si reprezinta baza pe care vor fi asezati cei doi stalpi ai constructiei – au inceput, vineri, urmand sa fie finalizate in primavara anului viitor, intreaga lucrare avand termen de incheiere in martie 2009.

Dupa aproape un an de la turnarea pietrei de temelie a constructiei, asistam astazi la al doilea moment important din evolutia proiectului pasajul Basarab, care consta in turnarea radierului", a declarat Directorul Directiei Infrastructara si Servicii Publice din Primaria Capitalei, Gheorghe Udriste, prezent la eveniment.

Potrivit directorului Gheorghe Udriste, radierul reprezinta baza pe care vor fi asezati cei doi stalpi ai pasajului suprateran. Fundatia pasajului este compusa din radier si cele 58 de coloane de beton armat, fiecare avand un diametru de 1,80 metri si fiind dispuse la o adancime de 30 metri. Radierul are 80 metri inaltime si va sustine o structura de peste 300 de metri din planseul podului Basarab, a mai spus Gheorghe Udriste.

"Pentru realizarea lui se folosesc astazi 9.000 de tone de beton si s-au folosit peste 900 de tone de armatura. Acest al doilea moment important – reprezentat de turnarea radierului – va fi termina in primavara lui 2008, in timp ce termenul de finalizare a pasajului este martie 2009", a mai spus directorul general din Primaria Capitalei.

Dupa ultima reevaluare a indicatorilor tehnico-economici, valoarea totala a acestui proiect este in prezent de 225 milioane de euro, din care 140 milioane de euro este valoarea efectiva a lucrarilor, restul reprezentand investitii pentru devierea utilitatilor (apa, canal, electricitate, telefoane).

Â