Marele Picnic ShortsUP: weekend cu film şi muzică sub cerul liber

De: Cătălina Matei / 13.07.2016, 16:10
Marele Picnic ShortsUP: weekend cu film şi muzică sub cerul liber
La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Evenimentul Marele Picnic, adus la viaţă de ShortsUP, a ajuns la ediţia a 3-a. Vineri, 29 iulie şi sâmbătă, 30 iulie, de la ora 19.00, Grădina Botanică din Bucureşti devine destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazdă a două seri de filme scurte, muzică jazz, proiecţii multimedia şi ateliere.

Pe covorul verde, proiectate pe două ecrane gonflabile, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate şi apropierea de natură, în două selecţii pline cu ficţiune, comedie şi animaţie. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară şi va rula între orele 21.30 şi 23.30, savurat de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic.

Anul acesta poveştile de pe ecran vor împărtăşi din energia muzicii jazz şi funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare şi la mişcare. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colţuri verzi din capitală.

Pe parcursul celor două seri de evadare, cei prezenţi la Marele Picnic vor putea descoperi Grădina Botanică Bucureşti prin tururi ghidate, ateliere şi o instalaţie multimedia activată cu senzori tactili şi senzoriali, realizată de Onscreen.

Apropierea de natură în mijlocul aglomerărilor urbane e o nevoie importantă în lumea de azi, iar Marele Picnic o hrăneşte prin două seri de film şi arte prietene cinemaului. La ediţia a 3-a, evenimentul explorează memoria colectivă a cartierului Cotroceni şi semnificaţia Grădinii Botanice în viaţa şi istoria oraşului.  Pe lângă scurtmetrajele  din program, spectatorii vor viziona pe 29 şi 30 iulie, în premieră, o serie de video-testimoniale inspirate de oamenii şi poveştile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociaţia În Cotroceni.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri 5 august şi sâmbătă 6 august. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiţi să vină înarmaţi cu pături de picnic. Mai multe detalii pe www.shortsup.ro.

Biletele la Marele Picnic pot fi achiziţionate în avans prin Eventbook, MyTicket şi Eventim la preţul de 25 de lei/ seară şi 35 lei/abonament dar şi la faţa locului la preţul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/abonament, în limita locurilor disponibile.

Marele Picnic este un proiect inclus în programul ”Bucureşti, Oraşul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul Arcub şi Primăria Municipiului Bucureşti.