Meșteșuguri tradiționale românești

Apropo.ro / 12.08.2007, 18:23
Meșteșuguri tradiționale românești
Cultivarea valorilor tradiționale românești constituie o prioritate, abordata de Romfilatelia, în tematica filatelica a fiecarui an. Ceramica reliefeaza trasaturi ale creației țaranești, cum ar fi originalitatea, continuitatea, specificul etnic,

Cultivarea valorilor tradiționale românești constituie o prioritate, abordata de Romfilatelia, în tematica filatelica a fiecarui an.

Ceramica reliefeaza trasaturi ale creației țaranești, cum ar fi originalitatea, continuitatea, specificul etnic, funcționalitatea și nu în ultimul rând, virtuțile artistice.

Datorita faptului ca emisiunile filatelice din anul 2006 și 2007 dedicate ceramicii românești, și anume ulcioarelor de nunta și farfuriilor țaranești s-au bucurat de un real succes în rândul colecționarilor de timbre, Romfilatelia, considerând necesara continuarea acestei serii de marci poștale, lanseaza, pe data de 10 august 2007, emisiunea filatelica Ceramica românesca – Oale și Cani (I).

Oalele și canile ilustrate pe timbrele emisiunii sunt reprezentative pentru ceramica din județele Vâlcea, Maramureș și Olt.

Începând cu 10 august a.c., emisiunea filatelica va putea fi gasita în toate magazinele Romfilatelia din București și din țara.



Tags: