Mihaela Rădulescu: “Vrei să fii soţul meu?”

Apropo.ro / 04.06.2013, 09:25

Mihaela Rădulescu: “Vrei să fii soţul meu?”
Încă din anul 2008, Mihaela Rădulescu şi Dani Oţil trăiesc o mare poveste de dragoste.

De curând, Mihaela Rădulescu a postat un material pe blogul personal. Ea a reprodus câteva pasaje din cartea “Nişte răspunsuri”, sub titlul “Vrei sa fii soţul meu?.

“Pentru fiecare bărbat (ignor excepţiile, pentru că şi ei ignoră tema…) vine momentul în care trebuie s-o ceară de nevastă, urmat de momentul când adună prieteni şi familie şi trebuie să facă Marele Anunţ. Câtă frământare, cât nesomn, ce perpeleală chiar şi pentru barbatul cel mai sigur pe el …

Am avut dintotdeauna prieteni bărbaţi, dar n-am apucat vreunul care să-mi vorbească despre acest nod în gât. Cred că a cere o femeie de soţie e o chestiune atât de individuală, aproape mai intimă, emoţional vorbind, decât actul sexual clasic. Ea îşi face cuib în mintea bărbatului, pe măsură ce femeia îi livrează materia primă pentru aceasta construcţie. E un cuib construit din gesturi, din detalii, din unghiuri favorabile ale femeii care l-a cucerit.
Bărbatul îşi cere femeia de nevastă din motive aproape de neînţeles chiar pentru femeia în cauză – îi place, dintr-odată, cum îngână o melodie, îl topeşte felul ei sofisticat de a şterge praful cu fundul arcuit sau o adulmecă într-o dimineaţă, când îşi da seamă că e topit după aroma ei , i se pare atât de feminineă în decizii şi atât de delicată în a-i pune viaţa în ordine…. Acestea şi multe altele sunt declicuri din care apare gândul. Şi inelul. (…) DA-ul care face perechi din oameni singuri are o emoţie sublimă, care pe unii îi ţine toată viaţa … E răspunsul pe care nimeni, niciodată, de bunăvoie şi nesilit de nimeni nu l-a dat cu tristeţe, ci doar cu o imensă şi copilărească bucurie de om mare . Ce urmează după DA e marea întrebare la care trebuie să gândim răspunsul în doi…”, a scris Mihaela Rădulescu pe blogul personal.