Momente inedite la Cannes

De: Mioara Tronaru / 20.05.2014, 08:00
Momente inedite la Cannes
Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului De Film de la Cannes este în plină desfăşurare.

O dată cu apariţiile de pe covorul roşu sau în discuţiile cu presa, în ediţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Cannes, dar şi de-a lungul timpului, au existat momente care au ieşit oarecum din “protocolul” festivalului. Aveţi în continuare câteva astfel de momente surprinse de fotografi.

 

“Expendables 3”

Duminică, 18 mai 2014, actorii din “Expendables 3” – Mel Gibson, Sylvester Stallone, Wesley Snipes, Harrison Ford, Jason Statham – şi-au făcut o intrare “în forţă” la festival. “Eroii de sacrificiu” au ales să vină pe covorul roşu direct cu tancul!

 

Îl recunoaşteţi?

Dacă nu, vă spunem că e Mel Gibson. La 58 de ani, special pentru Cannes, actorul a venit cu ditamai barba.

 

Dacă nu ai tanc, poţi veni cu dragonul

Pentru că anul acesta se împlinesc 20 de Dreamworks, partea a doua din “Cum să îţi dresezi dragonul” s-a lansat vinerea trecută în cadrul vestivalului de pe Croazetă. Ocazie cu care, pe covorul roşu a fost invitat şi Ştirbul, care, după cum se vede, s-a simţit foarte bine alături de Cate Blanchett.

 

Glume proaste

Din păcate, mai sunt şi din-astea. Renumit pentru astfel de isprăvi, reporterul ucrainian Vitalii Sediuk a încercat să se strecoare sub rochia vaporoasă a Americăi Ferrera. Responsabilii cu paza l-au extras numaidecât şi l-au arestat. Dar a fost suficient ca actriţa să tragă o sperietură zdravănă.

 

Dacă nu ai nici tanc, nici dragon e ok şi câinele

Lungmetrajul “Feher Isten” a fost prezentat în categoria “Un Certain Regard” la Festivalul de Film de la Cannes. Cu această ocazie, a fost prezent pe Croazetă şi câinele, Hagen, care are rolul principal în film.

 

Persona Non Grata

În 2011, pe când îşi promova ”Melancholia”, regizorul danez Lars von Trier s-a apucat să declare, în glumă, că e nazist. Motiv pentru care şi-a ridicat tot Cannes-ul în cap, fiind invitat respectuos să-şi facă bagajele. Anul acesta, directorul festivalului, Thierry Fremaux, a fost întrebat în cadrul unei conferinţe de presă care mai e relaţia dintre Cannes şi Von Trier. Fremaux a spus că a mai vorbit cu regizorul danez şi că acesta din urmă e oricând binevenit pe Croazetă.

Mioara Tronaru

Foto: Hepta