Naomi Watts. Bate vânt de… Oscar?

Apropo.ro / 07.10.2013, 09:00
Naomi Watts. Bate vânt de... Oscar?
Actriţa s-a remarcat printre vedetele de la Hollywood pentru rolurile unor femei controversate ca Valerie Plame si Helen Gandy, dar cea mai mare provocare de până acum este Lady Diana, ”Prinţesa inimilor”. Cât de bine reuşeşte să intre în pielea unei legende şi dacă prestaţia lui Naomi îi va aduce o nouă nominalizare la Oscar, putem vedea din 11 octombrie, atunci când filmul ”Diana” se lansează în cinematografele din România.

Pelicula, regizată de Oliver Hirschbiegel, reproduce imagini clasice ale Dianei rămase în memoria societăţii, concentrându-se pe ultimii doi ani din viaţa prinţesei de Wales, perioadă în care şi-a continuat munca de caritate, susţinând victimele SIDA şi activând alături de Crucea Roşie în campanii împotriva minelor antipersonal.

Totodată, regizorul aduce îb prim-plan şi relaţia amoroasă dintre Diana şi un medic cardiolog, de origine pakistaneză, o poveste de dragoste despre care nu s-au aflat prea multe amănunte. Cel care joacă rolul medicului este Naveen Andrews, actor cunoscut publicului român din serialul ”Lost – Naufragiaţii”.

Arta cere sacrificii

Pe lângă încărcătura emoţională pe care o presupune interpretarea unei legende, Naomi Watts s-a confurntat şi cu alte provocări. Căci nu e uşor să o interpretezi pe cea care a fost numită ”Prinţesa inimilor” şi al cărei capital de imagine va fi greu de atins vreodată de altcineva. Probabil că acesta afost şi motivul pentru care Naomi a refuzat, iniţial, rolul. ”M-am chinuit cu această alegere. M-am temut de toate comparaţiile pe care oamenii le vor face . Nu am nasul potrivit, nu sunt destul de înaltă, nu am vocea potrivită”, a declarat actriţa pentru contactmusic.com. În plus, actriţa în vârstă de 45 de ani a trebuit să meargă cu un beţioşr în gură timp de mai multe săptămâni, pentru a-şi ”paraliza” partea stângă a feţei. ”Este exact invers faţă de modul în care îmi mişc eu, în mod natural, chipul. Eu îmi mişc faţa pe partea dreaptă, în timp ce ea îşi mişca faţa mai mult pe partea stângă”, a mai povestit Naomi, cea care o întruchipează pe fosta soţie a prinţului Charles, moştenitorul tronului britanic.

Diana şi iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, precum şi şoferul lor, Henri Paul, au murit într-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, în tunelul de sub podul Alma din Paris. Probabil că vom mai vedea şi alte ecranizări după viaţa prinţesei şi, mai ales, producţii inspirate din sfârşitul tragic al acesteia, despre care încă se mai speculează faptul că ar fi fpst un asasinat la comandă.

Cătălina Matei

 

CV pe scurt!

Naomi s-a născut pe 28 septembrie 1968 la Shoreham, Kent, în Anglia, La 14 ani se mută în Australia, unde, împreună cu mama ei, se stabileşte în Sydney. Aici, Naomi a frecventat câteva şcoli de actorie (şi în timpul primei lecţii la prima şcoală a cunoscut-o pe Nicole Kidman, cu care a luat împreună un taxi pentru a merge acasă). În 1986, s-a oprit cu actoria şi a mers în Japonia să lucreze ca model. După 4 luni, se întoarce în Australia, unde se angajează la un magazin local, apoi ca asistentă de editor de modă pentru o revistă de australiană. S-a întors la actorie când un coleg a invitat-o să joace într-o mică piesă. Performanţa din rolul din ”21 Grams” (2003) al lui Alejandro González Iñárritu, cu Sean Penn şi Benicio Del Toro, i-a adus lui Watts prima nominalizare la Oscar ca Cea mai bună actriţă. De atunci, Watts este una din cele mai bine cotate actriţe.