Natalia Oreiro, nominalizată pentru „Cea mai bună actriţă” la Premiile Cóndor de Plata

Apropo.ro / 07.04.2013, 09:00
Natalia Oreiro, nominalizată pentru
Natalia Oreiro a fost nominalizată la categoria "Cea mai bună actriţă" la Premiile Cóndor de Plata care vor avea loc la Buenos Aires pe data de 10 iunie 2013, pentru rolul din „Infancia Clandestina”.

Pelicula, care a reprezentat Argentina la Premiile Oscar de anul acesta, a primit nu mai puţin de 13 nominalizari la Premiile Cóndor de Plata, dintre care le amintim pe cele pentru: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor” (Benjamín Avila), „Cea mai bună actriţă” (Natalia Oreiro), „Cel mai bun actor” (Ernesto Alterio), „Cel mai bun montaj” (Gustavo Giani), „Cel mai bun sunet” (Fernando Soldevila) etc.

Natalia Oreiro

La aceste premii, Oreiro aspiră la titlul de „Cea mai bună actriţă”, alături de Dolores Fonzi, Celeste Cid, Martina Gusmán şi Julieta Díaz.
„Infancia Clandestina” este o dramă impresionantă, a cărei acţiune este plasată în anul 1979, când un cuplu de partizani din organizaţia Montoneros se întoarce în Argentina după şase ani de exil în Cuba, în timpul dictaturii juntei militare. Cei doi îşi fabrică identităţi noi ca să poată lua parte la contraofensivă şi, deşi viaţa lor şi a copiilor lor e mereu în pericol, zilele în clandestinitate au momentele lor de fericire, relatate din perspectiva unuia dintre copii, Juan. Co-autor al scenariului, regizorul a mărturisit că mama sa a fost partizană şi a sfârşit ucisă de armată.
Premiile Cóndor de Plata se organizează anual în Argentina, ediţia cu numărul 1 desfăşurându-se în 1943, şi reprezintă cel mai important festival de film din această ţară.

Natalia este una dintre cele mai căutate artiste de către regizori pentru a face parte din filmele lor şi, datorită succesului primei părţi, Moviecity va lansa în aprilie o continuare a celui mai nou serial, “Lynch”, în care Oreiro deţine rolul principal. Cea de-a doua parte se va numi “Lynch, la salvación no es gratis”, va conta pe aceeaşi distribuţie de excepţie, cu Natalia Oreiro cap de afiş.
Look TV va difuza, în premieră în România, prima parte a serialului “Lynch – Fabrica de decese”(2012), începând cu 24 aprilie.