Neti Sandu – Cu astrele în vacanţă… all-inclusive!

De: Cătălina Matei / 31.07.2013, 08:00
Neti Sandu - Cu astrele în vacanţă... all-inclusive!
Realizatoarea rubricii ”Horoscop” de la PRO TV tocmai s-a întros dintr-o vacanţă din Turcia, unde a fost însoţită de nepoţi şi de prieteni. Dar şi de astre, căci Neti Sandu n-a ”scăpat” de stele... Cum s-au distrat astrele într+un sejur all-inclusive? Aflăm imediat!

– Pare greu de crezut, dar astrele intră şi ele în vacanţă?
Nu, niciodată în sensul că nu şi-ar face treaba. Pentru ele o vacanţă înseamnă momentele – ca cel actual –  în care Racul, Scorpionul şi Peştii formează triunghiul regal echilateral. Acesta înseamnă armonie şi ne aduce nouă o stare de graţie.

– Unde aţi fost în concediu?
Am fost în Turcia, într-un resort turistic din Antalya, împreună cu nepoţii mei şi cu un grup de prieteni. Ei au mai fost şi anul trecut tot aici, le-a plăcut foarte mult şi au vrut să se întoarcă. Este un complex foarte mare, plin de căsuţe, terenuri de tenis, de volei, de golf. Când veneai să te cazezi, te luau cu maşinuţa de golf şi te duceau până la vila ta. În fiecare seară era câte un spectacol interactiv în care participau şi cei din public, chiar şi eu am jucat un mic rol într-una dintre seri. Nepoţii mei au participat, în schimb, la toate jocurile şi întrecerile posibile, unde câştigătorii erau premiaţi. Într-o seară am avut „Garden party” care s-a ţinut pe un stadion de fotbal, iar distracţiile principale erau jocul de rodeo, în care majoritatea îşi încercau rezistenta la forţa „taurului” nărăvaş, dar şi un alt joc care presupunea alunecări în viteză pe burtă pe o suprafaţă pe care curgea apă încontinuu.  Ne-am distrat toţi, programul a fost foarte variat, staff-ul prietenos şi reuşeai să te dezinhibi dacă mai aveai reţineri când era vorba de joculeţele lor. Toate îţi plăceau, ai fi vrut să le încerci, căpătâi o stare de bună dispoziţie şi ţi se părea că a meritat totul. Surpriza cea mare a concediului din Antalya a fost, însă, logodna nepoatei mele, Alice. Prietenul ei a cerut-o în căsătorie şi, cu toate că nimeni nu avea idee de planurile lui, totul a părut natural şi firesc. Se potrivesc foarte bine, sunt împreună de ceva vreme şi vin amândoi din lumea sportului. Chiar îi spusesem lui Alice că anul acesta va avea parte de un eveniment deosebit deoarece pentru ea, care are 24 de ani, se încheie două cicluri jupiteriene odată ce Marele Benefic a ajuns din nou în zodia Racului.

– Sunteţi tipul turistului pasiv, care stă pe şezlong toată ziua sau vă place să vizitaţi tot ce se poate?
Sunt genul de turist pasiv în mare parte, îmi place să merg undeva la relaxare. Nu zic că nu îmi face plăcere să şi vizitez, dar nu mai merg în concedii în care să umblu foarte mult şi să mă întorc la muncă mai obosită decât am plecat.

– Ce urmăriţi atunci când alegeţi o destinaţie de vacanţă?
Cel mai mult contează cu cine mă duc în vacanţă. În general merg în locuri despre care am auzit câte ceva bun, mai merg şi în necunoscut, dar prefer să fiu în cunoştinţă de cauză. De asemenea, mă interesează să nu am foarte mult de mers pentru că nu vreau să mă obosesc.

– Şi ce nu vă lipseşte din bagaj, în afară de lucrurile obişnuite?
O să râdeţi, dar de fiecare dată când plec undeva îmi iau cu mine un fierbător mic cât degetul şi pacheţelul meu de cafea preferată. Oricât de all inclusive ar fi sejurul, nu se poate să nu îmi fac şi o cafea de-a mea. De această dată, n-am mai vrut să îmi iau fierbătorul cu mine, dar în ultimul moment m-am răzgândit. Bine am făcut, pentru că într-o zi nu am avut apă caldă şi mi-am încălzit eu puţină. Cât despre cafeaua turcească, oricât ar fi de bună, tot mai mult îmi place aceea pe care o fac eu.

– Cu ce suveniruri v-aţi întors din Turcia?
Mi-am cumpărat un inel cu ametist şi un ceas din aeroport, este roz – bonbon cu pietricele, seamănă cu un jeleu şi mi se potriveşte foarte bine.

– Care a fost cea mai palpitantă vacanţă de până acum?
A fost o vacanţă de Revelion, în care am plecat pe nepusă masă cu nişte prieteni la munte şi ne-am trezit înconjuraţi de nămeţi, în plină Antarctica, am zis că nu ieşim prea curând de acolo.

– Apropo de astre, ce-au făcut ele cât aţi fost în vacanţă?
Le-am luat cu mine, m-am străduit să scriu şi n-am reuşit să termin decât un horoscop, apoi mi-am dat seama că nu pot să pierd statul în piscina sau în mare. Oricum, eu am harta în cap, ştiu deja cum se mişcă şi care sunt poziţiile planetelor pentru că lucrez de atâţia ani zilnic cu ele, este ca o a doua natură.
– Ce obişnuiţi să faceţi în timpul liber?
Îmi place să mă întâlnesc cu prietenii, cu nepoţii, să ieşim în oraş, să mergem să mâncăm. Îmi place să merg la cumpărături, la plimbare, să stau la poveşti, vreau să văd culori şi mişcare atunci când ies din casă, să interacţionez cu oameni.

– Care ar fi reţeta de viaţă bună?
Să am vacanţă cât să mă duc pe unde îmi doresc şi să mă simt bine, să îmi permit anumite lucruri, să nu simt frustrări prea mari, dar şi să ştiu că am la ce să mă întorc în continuare. Este nevoie de vacanţă ca să te rupi de rutină de zi cu zi, însă numai rigoarea muncii îţi oferă repere, am nevoie de ea ca să mă mobilizez, într-o vacanţă continua îţi pierzi reperele.

– Şi dacă tot vorbim despre reţete, gătiţi? Ce fel de condimente vă plac?

Îmi place foarte mult gătitul în sine, mi se pare o artă, dar nu am timp deloc să gătesc. Mi-ar plăcea să urmez o şcoală ca să învăţ să gătesc frumos. Sunt de părere că cei cărora le place să gătească, le place să se bucure de viaţă. Ca şi condimente îmi plac boabele de muştar, busuiocul, oregano, cimbrul, mentă, însă nu îmi plac nucşoara, ghimbirul şi scorţişoară, peste care dau în tot mai multe preparate! Doar „mucenicii” mi se pare că sunt buni cu scorţişoară, nu îi concep altfel.

– Spuneţi-ne câteva lucruri pe care lumea nu le ştie despre dvs…

Cărţile mele preferate sunt ”Cartea de nisip” şi ”Roză lui paracelsus”, de Jorge Luis Borges, iar ultima carte citită este „Minciuni pe canapea”, scrisă de psihoterapeutul Yrvin D. Yalom. Îmi place să citesc cărţi de psihologie şi psihoterapie, care ne învaţă cum să trăim mai bine.

 

Cătălina Matei