Nicolai Tand propune o reţetă delicioasă pentru weekend: lapte de pasăre cu căpşune

De: Nicoleta Nicolae / 20.02.2016, 07:00

Nicolai Tand propune o reţetă delicioasă pentru weekend: lapte de pasăre cu căpşune
Faimosul bucătar Nicolai Tand vă recomandă o reţetă specială de lapte de pasăre.


” V-am spus deja că pentru mine laptele de pasăre este un desert fantastic. Îmi aduce aminte de copilărie, de mama. Şi cred din tot sufletul că orice copil se bucură dacă primeşte un astfel de desert şi nu numai. Şi ucenicii mei s-au bucurat tare. Este o reţeta răcoritoare şi absolut minunată”, a scris Nicolai pe blogul lui.

De ce avem nevoie?

 4 ouă
 150 ml lapte
 Zahăr 70 g
 Jumătate de baton de vanilie
 Smântâna dulce lichidă pentru gătit 50 ml

 Extra

 2 linguri de vin de porto
 O lămâie pentru pulpă, pentru carpaccio
 500 g căpşune


 

Se freacă zahărul cu gălbenuşul de ou şi se adaugă treptat laptele. Apoi se amestecă totul la bain-marie până se îngroaşă bine. La final se adaugă smântâna lichidă şi batonul de vanilie.

Aveţi grijă cu batonul de vanilie. Trebuie să îl tăiaţi cu un cuţit şi să folosiţi doar interiorul cărnos. Va face toate diferenţa. Sosul de vanilie obţinut se ţine apoi în apa rece că să nu se taie. Pentru amestecul solid se bat albuşurile cu zahăr – câte o lingură de zahăr pentru fiecare albuş – până se obţine o bezea. Apoi se pune compoziţia într-un recipient de plastic şi se pune la cuptorul de microunde cam un minut.

Am vrut să am un desert răcoritor şi nu foarte dulce, pentru că deja laptele de pasăre este dulce. Am ales căpşunele şi carpaccio de lămâie tocmai pentru a obţine acest efect. Am sfărâmat căpşunele cu un tel pentru că am vrut să obţin bulgări mari. Ca atunci când eram mic. Mergeam în grădină, culegeam căpşunele şi le zdrobeam cu furculiţa şi puneam peste ele zahăr. Ceva mai bun nu există! Puteţi să mâncaţi căpşunele doar aşa.

Sursa http://www.nicolaitand.ro