Noi parcari supraetajate în sectorul 3 al Capitalei, din 2007

Apropo.ro / 13.12.2006, 09:22
Noi parcari supraetajate în sectorul 3 al Capitalei, din 2007
Un numar de trei parcari supraetajate, cu o capacitate totala de 1.600 de locuri, vor fi construite în sectorul trei al Capitalei, autoritatile locale sperând ca în acest fel sa rezolve problema lipsei locurilor de parcare care constituie una din cauzele


Un numar de trei parcari supraetajate, cu o capacitate totala de 1.600 de locuri, vor fi construite în sectorul trei al Capitalei, autoritatile locale sperând ca în acest fel sa rezolve problema lipsei locurilor de parcare care constituie una din cauzele îngreunarii traficului rutier.

Primarului sectorului 3 al Bucurestiului, Liviu Negoita, a declarat, marti, ca anul viitor urmeaza sa fie construit un parcaj supraetajat între Soseaua Mihai Bravu si Calea Vitan (300 de locuri), un parcaj supratetajat la intersectia Strada Sfânta Vineri cu Bulevardul Mircea Voda (1.000 de locuri) si un parcaj supraetajat la intersectia Calea Calarasi cu Bulevardul Decebal (300 de locuri).

Referindu-se la hotarârea privind ridicarea masinilor parcate neregulamantar, primarul bucurestean a afirmat ca urmeaza sa fie selectata o sociatate comerciala care sa poata pune în aplicare acest serviciu.

„Probabil ca în prima parte a lunii ianuarie vom avea si câstigatorul acestei licitatii pentru ridicarea autotursmelor parcate în alte locuri decât cele special amenajate”, a explicat Liviu Negoita.

Primarul a reamintit ca hotarârea de ridicare a masinilor parcate în locuri nepermise prevede si ridicarea autoturismelor lasate pe un loc de parcare platit de alta persoana.

„Prima masina estimez ca va fi ridicata la 15 ianuarie 2007”, a precizat Negoita.

El a adaugat ca spatiul de depozitare pentru autoturismele ridicate va fi pus la dispozitia firmei care câstiga licitatia de catre primaria de sector, urmând ca utilajele sa fie procurate de societatea comerciala respectiva.

Liviu Negoita considera ca în situatia în care o hotarâre similara va fi luata si de Municipalitate, situatie în care aceleasi masuri vor fi luate în tot orasul, licitatia la nivel de sector va fi organizata pentru asigurarea serviciilor pe o perioada mai scurta de timp.

Edilul a reamintit ca pentru ridicarea unui vehicul se percepe o amenda de 200 de lei, pentru depozitarea acestuia 300 de lei pe zi, iar tariful pentru depozitarea unei remorci este de 400 de lei pe zi. „Acestea sunt alte amenzi decât cele aplicate de politisti”, a tinut sa precizeze Liviu Negoita.

Perioada maxima de depozitare este de sase luni, dupa aceasta perioada vehiculele abandonate urmând sa fie valorificate.

Totodata, primarul bucurestean a afirmat ca, pâna la sfârsitul lunii decembrie, vor fi instalate 14 camere video pentru fluidizarea traficului rutier, siguranta publica si prevenirea faptelor antisociale, costurile proiectului ridicându-se la aproximativ 500.000 de lei.

Mediafax