Oana Cuzino îţi oferă de 8 ani reţeta vieţii sănătoase

De: Nicoleta Nicolae / 04.11.2013, 07:00
Oana Cuzino îţi oferă de 8 ani reţeta vieţii sănătoase
“Ce se întâmplă, doctore?”, cea mai citită revistă de sănătate şi frumuseţe din România, împlineşte 8 ani, iar Oana Cuzino face un bilanţ al regulilor care pot ajuta pe oricine să-şi menţină starea de sănătate la cote optime.

“Cea mai bună perioadă ca să te preocupi de sănătate este atunci când o ai! Limitează consumul de carbohidraţi, de gluten în special, consumă ponderat carne şi nu în fiecare zi, pentru a acumula cât mai puţine toxine. Limitează grăsimile animale, dar creşte aportul de grăsimi bune, din vegetale şi peşte. Fă sport şi ţine periodic post, iar per ansamblu, alege un regim hipo sau normocaloric, bogat în alimente sănătoase: salate, legume, peşte, fructe, proteine vegetale şi animale din lactate degresate, ouă şi carne cât mai „curate”, din ferme mici unde animalele sau păsările sunt tratate cât mai natural” spune Oana Cuzino în numărul de noiembrie al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”.

Tot în numărul aniversar vine cu recomandări de viaţă sănătoasă şi campioana mondială şi olimpică la gimnastică, Andreea Răducan. “Românii – şi nu numai ei, pentru că e o problemă globală a omenirii – trebuie să înţeleagă faptul că pentru orice problemă de sănătate este important să încerci să previi. E mare păcat ca un popor atât de talentat la sport, şi, vreau să cred foarte ambiţios, să ajungă să fie fruntaş într-un clasament al ţărilor cu persoane supraponderale. Lipsa timpului nu este o scuză, nu ai nevoie de bani să ieşi în parc sau pe un stadion pentru a face mişcare. E nevoie de ambiţie şi motivaţie! Poate şi de conştientizarea faptului că dacă eşti sănătos, trăieşti mai mult şi mai bine, pentru că sănătatea fizică o atrage şi pe cea psihică. Toţi oamenii care fac mişcare, indiferent de ce fel sau cu ce intensitate, ştiu că se simt mult mai bine după aceea şi că randamentul lor în munca de zi cu zi este mai bun, şi calitatea vieţii lor se îmbunătăţeşte” a declarat Andreea Răducan pentru “Ce se întâmplă, doctore?”. Din numărul de noiembrie, cititorii pot afla şi care sunt cele mai bune metode de prevenire a gripei, ce analize uzuale nu trebuie să rateze, care sunt beneficiile terapiilor apicole, dar şi cele mai bune alimente pentru detoxifierea ficatului.