Oana Cuzino, sfaturi despre cum să ne menţinem înainte şi după Paşte!

Apropo.ro / 29.03.2015, 12:00
Oana Cuzino, sfaturi despre cum să ne menţinem înainte şi după Paşte!
Prezentatoarea emisiunii “Ce se întâmplă, Doctore?”, Oana Cuzino, ne propune o abordare sănătoasă şi optimistă a stilului nostru de viaţă. Ce să facem de Paşte dar şi după ce trec sfintele sărbători? Aflăm imediat de la o specialistă în domeniu!
Care ar fi primul lucru pe care orice femeie ar trebui să-l facă imediat după ce a trecut Paştele?
“Este bine ca să ne bucurăm şi de micile plăceri ale vieţii, cum sunt cele culinare, să gustăm din plin din căldura data de compania familiei şi a prietenilor. Eu cred că nimeni nu îşi dă peste cap silueta de Paşte dacă în restul anului are un stil de viaţă sănătos, aşa că ne putem relaxa puţin. Recuperăm după aceea prin sport şi cine mai sărăcăcioase…”, spune Oana Cuzino.
 
“Eu, după Post încerc să nu revin brusc la alimentaţia obişnuită, aşa că prefer să „gust” din toate bunătăţile posibile. Vreau să zic că, pentru a nu forţa sistemul enzimatic şi biliar, sunt atentă la cantităţi, mai ales în ceea ce priveşte carnea de miel care este foarte bogată în colagen şi evit alcoolul şi grăsimile consistente, ce pot caracteriza festinurile de Paşte”, a mai completat vedeta.
 
Foto: Mediafax – Adrian Stoicoviciu
 
Şi pentru că a venit primăvara şi ar trebui să ne schimbăm un pic perspectiva în ceea ce priveşte sportul, Oana Cuzino ne recomandă să înlocuim sala de sport, cu piscina sau alergatul în parc sau cu o ieşire cu bicicletă, de exemplu. 
 
“Până la urmă facem mişcare nu numai pentru trup, dar şi pentru minte şi suflet, aşa că trebuie să ne şi distrăm puţin atunci când ne concepem programul sportiv. Mersul cu bicicletă, hiking-ul, drumeţiile în zone deluroase din apropierea oraşului, însoţite de picnicuri sănătoase, aduc mai multă distracţie şi chef de viaţă decât modalităţile urbane clasice de relaxare şi sport. Sportul trebuie variat, ca de altfel şi locaţiile – putem profita de vremea frumoasă pentru a ieşi cu antrenorul în parc sau cu familia la plimbări mai lungi, cu role, trotinete sau biciclete”, a mai spus Oana Cuzino.