Oana Dobrescu e copilot cu acte în regulă

Apropo.ro / 07.04.2013, 15:00
Oana Dobrescu e copilot cu acte în regulă
Cunoscută pentru aplecarea ei către sporturile extreme, prezentatoarea Telejurnalului matinal de la TVR 1, Oana Dobrescu, trece de la „banala” sãriturã cu parapanta la... pilotarea unui avion!

Ea a urmat, deocamdată, un curs pentru începători, care a ajutat-o să se familiarizeze cu ceea ce presupune un zbor, de la îmbarcarea pasagerilor, pânã la aterizarea la destinaţie.

Fericită că a avut curaj să-şi materializeze visul, Oana mărturiseşte că zborul real i-a crescut nivelul adrenalinei încă înainte cu două zile de a se produce. „Cu douã zile înainte de zbor, nici nu am putut să adorm! Cred că am realizat, de fapt, ce înseamnă să trăieşti fiecare zi ca şi când ar fi ultima!”, îşi aminteşte ea. Cu toate acestea, zborul pe simulator i s-a pãrut Oanei mai dificil: „Şi asta pentru că bordul era mult mai complex, aproape ca la un avion de linie, iar sarcinile şi responsabilităţile sunt mai mari: trebuie să urmezi indicaţiile controlorului de trafic, să introduci coordonatele de zbor şi, nu în ultimul rând, să ai grijă de pasageri – după simulare, ei îţi oferă cel mai important feedback. Este incredibil cât de fidel este redat totul şi cât de reală poate fi experienţa!”, mai spune Oana.

Senzaţia zborului real a fost, însă, de neuitat: „La primul zbor mi-a venit să vărs! Senzaţiile într-un avion ultrauşor sunt mult amplificate. Eu am exersat doar câteva viraje, dar instructorul a făcut adevărate acrobaţii – urmate, bineînţeles, de ţipete şi goluri în stomac ce nu pot fi descrise!… Cred că am aflat inclusiv ce înseamnă să cazi în gol…”, mãrturiseşte Oana Dobrescu.