Oana Pellea: ”Decât să mă uit la televizor mai bine mă duc în baie şi mă înjur singură”

Apropo.ro / 16.03.2013, 07:00
Oana Pellea: ”Decât să mă uit la televizor mai bine mă duc în baie şi mă înjur singură”
O prezenţă publică foarte rară, considerată una dintre cele mai valoroase reprezentante ale teatrului românesc şi un veritabil reper, actriţa Oana Pellea este invitata Iulianei Ciugulea pentru o altă serie de ”Conversaţii esenţiale”, azi, de la 20.10 pe Digi 24.

Oana Pellea a acceptat să facă o scurtă analiză, dură, a societăţii româneşti actuale. „Decât să mă uit la televizor mai bine mă duc în baie şi mă înjur singură în oglindă, măcar ştiu că o fac eu. Am senzaţia că se râde de inteligenţa mea, că cineva îşi bate joc, mă crede mult mai proastă decât sunt. Dar, depinde ce vrea fiecare de la viaţa lui. Dacă îmi îngădui să-mi petrec timpul aşa, e o anumită investiţie. Dacă îmi îngădui sau vreau de la mine să-mi petrec timpul altfel, să vorbesc cu un om frumos, să văd un film care să mă încarce şi nu să mă descarce…te descarcă lucrurile urâte, răutatea, mârlănia. „

„Eu nu pot să trăiesc fără întrebarea primordială şi tâmpită în acelaşi timp: de ce mă aflu aici, de ce trăiesc? Şi excepţional este că nu ştiu încă, până la vârsta asta, dar mă interesează în continuare să aflu… Este vorba de a fi deschis la tot ce ţi se întâmplă, clipă de clipă, ca să primeşti şi apoi să poţi dărui. Eu sunt foarte revoltată de faptul că oamenii din jurul meu, şi mai ales cei tineri au un fel de oboseală. Aşa zicea tata: s-a născut obosit. Când dau de oameni tineri, pe care-i îndrăgesc îmi vine să-i scutur şi să le spun: bucuraţi-vă, bucuraţi-vă de tot, acum!”, spune Oana Pellea.