Oprah Winfrey va juca într-un film produs de Brad Pitt

De: Cătălina Matei / 14.06.2014, 09:00
Oprah Winfrey va juca într-un film produs de Brad Pitt
Cea mai bogată femeie de culoare din lume va juca în filmul biografic "Selma", despre Martin Luther King, pe care îl şi produce, alături de Brad Pitt, prin intermediul casei acestuia de producţie, Plan B.

„Selma” este o dramă despre campania lui Martin Luther King în sprijinul dreptului la vot al persoanelor de culoare, din 1965, când au fost organizate trei marşuri de protest, din Selma până în Montgmomery. Primul marş, cel mai violent, a fost denumit „duminica sângeroasă”, deoarece protestatarii au fost atacaţi cu bâte şi gaze lacrimogene, informează Mediafax.

Oprah Winfrey, supranumită şi  „regina talk show-urilor”, va interpreta rolul militantei pentru drepturi civile Annie Lee Cooper, o femeie mai în vârstă care a încercat să se înscrie pentru vot, iar acest drept i-a fost refuzat de un şerif.

Cel care îl va juca pe Martin Luther King, celebrul militant pentru drepturi civile ale persoanelor de culoare, ucis pe 4 aprilie 1968, este David Oyelowo. Actorul a mai jucat alături de Oprah în „Lee Daniels’ The Butler”. Cuba Gooding Jr. va interpreta rolul lui Fred Gray, avocatul care a militat pentru dreptul la vot al persoanelor de culoare, Tom Wilkinson va juca rolul fostului preşedinte american Lyndon B. Johnson, iar Tim Roth va interpreta rolul controversatului guvernator al Statelor Unite George Wallace.

Foto: Hepta