(P) Care este cea mai sigură apă pentru bebelușul tău?

Apropo.ro / 19.03.2014, 18:14
(P) Care este cea mai sigură apă pentru bebelușul tău?
O dată cu venirea pe lume a copilului, majoritatea oamenilor încep să fie mult mai atenți la hrana și apa pe care o consumă, dacă nu ei, atunci cel puțin bebelușul. Dacă până atunci au băut apă de la robinet sau îmbuteliată la bidoane de 10 litri, acum își pun problema care este cea mai sigură apă pe care i-o pot da bebelușului meu?

În alimentația unui bebeluș apa ajunge după vârsta de 6 luni, atunci când începe diversificarea, sau mai devreme, dacă acesta primește lapte praf (în cazul în care mama nu poate alăpta). În practică există 3 tipuri de apă care se folosește pentru hrana și hidratarea bebelușului (la prepararea laptelui praf, a ceaiului, a supelor sau pur și simplu ca apă de băut):

 

  • apă de la robinet fiartă și răcită
  • apă plată obișnuită
  • apă plată specială pentru bebeluși

 

Apa de la robinet care este doar fiartă și nu filtrată poate conține mulți contaminanți, deoarece prin fierbere nu se elimină decât cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimină prin fierbere și ajung să fie introduse în organismul copilului împreună cu mâncarea gătită, ceaiul sau laptele la care este folosită apa de la robinet.

 

Dacă folosiți apa îmbuteliată pentru prepararea mâncării bebelușului, este important să vă asigurați că sticlele de plastic au fost depozitate în condiții corespunzătoare atât pe durata transportului cât și la magazin (depozitarea la temperaturi de sub zero grade face ca apa să înghețe și să se dezghețe ulterior, ceea ce duce la eliberarea de ftalați din compoziția sticlei de plastic, care sunt cancerigeni – analizele de laborator ale unui studiu britanic au indicat în apa ținută în plastic o concentrație de substanțe periculoase de 12 ori mai mare decât în cele păstrate în sticlă, concluziile studiului fiind confirmate și de specialiști din România).

 

Apa îmbuteliată dedicată bebelușilor este de asemenea îmbuteliată în sticle de plastic și de cele mai multe ori mult mai scumpă decât apa îmbuteliată obișnuită. Apa pentru bebeluși este o apă plată obișnuită, deoarece nu se recomandă consumul de apă minerală de către copiii mici datorită concentrației mari de minerale.

 

Avem așadar două soluții pentru a le oferi copiilor o apă de calitate potrivită vârstei lor: să cumpărăm apă de izvor (nu minerală) îmbuteliată în sticlă sau să ne asigurăm că avem o apă curată la robinet. Pentru a avea o apă sigură la robinet este necesar ne instalăm un filtru de apă performant, care să poată garanta prin teste și certificări internaționale că poate curăța apa potabilă de toate impuritățile. Alegeți filtrul de apă potabilă 3M Aqua Pure Easy Filtrul – funcționeză pe bază de cărbune activ vegetal, pentru a păstra mineralele din apă atât de utile pentru organism (spre deosebire de apa minerală, în apă obișnuită concentrația de minerale este cea potrivită unui organism de orice vârstă).

 

Intră pe www.bioproducts.ro