(P) Sunt de profesie… voluntar

Apropo.ro / 12.03.2012, 12:28
(P) Sunt de profesie... voluntar
Nu mulți dintre noi ar renunța la locul de muncă pentru a se dedica copiilor fără familie sau copiilor care s-au născut în familii nevoiașe. Sunt oameni care renunță la profesiile lor nu pentru o zi sau două, ci pentru șase luni sau chiar un an întreg.

Este și cazul Andreei, de profesie jurnalist, care timp de jumătate de an a lucrat ca voluntar în programul lansat de Fundația Vodafone, „Voluntar de profesie”. Prin acest program, 18 persoane lucrează în organizații non profit din toată țara, fiind sustinuți financiar de Fundația Vodafone.

„Fac voluntariat de când mă știu și tot mă gândesc că încă nu este de ajuns. Timpul îmi lipsește pentru a face tot ceea ce îmi propun. Timp mi-a dăruit, însă, Fundația Vodafone prin programul «Voluntar de profesie». Am înscris un proiect cu Asociatia Sfântul Stelian și am câștigat un loc de voluntar de profesie pentru șase luni”, Andreea Georgescu, voluntar de profesie.

La Asociația Sfântul Stelian sunt 100 de copii din București care ori nu au familii, ori provin din familii foarte sărace. La Centrul de zi, vin copii care prezintă risc crescut de abandon școlar sau au abandonat deja școala și au fost reintegrați în școli cu frecvență redusă. Pentru aceștia, Andreea a conceput un program special prin care le-a prezentat mai multe profesii cum ar fi cea de doctor, profesor, etc.

„Am vrut să le arăt copiilor că educația este foarte importantă. Un exemplu foarte bun pentru copii în acest proiect a fost Florin Chilian, care a pornit de jos și, prin educație, a reușit să își clădească un viitor”, Andreea Georgescu, voluntar de profesie.

Prin programul „Voluntar de profesie”, Andreea a organizat pentru copii evenimente în care aceștia au participat la ateliere de creație, pictură sau muzică. Însă, poate cel mai important proiect al Andreei a fost acela de a-i convinge pe copii să devină, la rândul lor voluntari. I-a implicat în activități de voluntariat, cum ar fi ‘Let’s do it Romania’, când au curățat zona Lacul Morii.

Și în acest an, Fundația Vodafone va lansa programul „Voluntar de profesie”, dând posibilitatea altor 18 persoane să renunțe la locul de muncă pentru a lucra într-o organizație non profit. Fundația Vodafone susține financiar voluntarii de profesie pe toată durata programului. Mai multe detalii, pe www.fundatia-vodafone.ro