Padel, cel mai nou sport pentru mase

Apropo.ro / 09.07.2013, 11:20
Padel, cel mai nou sport pentru mase
Sportul practicat de peste 5 milioane de oameni în 18 ţări ale lumii ajunge în România, pe plaja Cucharacha din Mamaia.

Padel, un mix între tennis şi squash, unul dintre cele mai populare sporturi din Spania, poate fi jucat, din 13 iulie, gratis, si in România. Distracţia ia amploare pe plaja Cucharacha din Mamaia, unde va fi amplasat primul teren de padel din România. Până la sfârşitul lunii august, pe terenul special amenajat pe plajă, turistii vor putea juca, gratis, cel mai popular sport din Spania, un sport pentru toate vârstele, ideal pentru distracţia între prieteni sau chiar cu întreaga familie.

Instructori veniţi direct de la Madrid îi vor învăţa pe doritori regulile şi modalitatea de joc: la început se formează echipe de doi contra doi. Acesta este sportul perfect pentru cei care preferă o activitate de intensitate medie in aer liber, usor de invatat si mult mai motivanta decat mersul pe jos sau alergarea. Padelul este un sport care dezvolta viteza de reactie in mai mare masura ca tenisul din cauza numarului mare de voleuri si a rapiditatii cu care trebuie pozitionat corpul, mingea putând fi lovita si dupa ce a ricosat din peretii.

Alt avantaj este că poate fi învăţat mult mai repede decât tenisul, nivelul tehnic necesar pentru a juca un meci amuzant, fiind scăzut. Suprafaţa terenului de joc este mai mica ca cea a terenului de tenis, asa ca in cazul acestui sport alergi mai putin, dar lovesti mingea mai des. Pentru că nu implica riscuri de accidentare Padel este ideal de practicat in aer liber. Toţi cei care vor trece pragul primului teren de padel din România trebuie să poarte echipament sportiv.

Padel s-a nascut  in 1969 in Acapulco, Mexic, unde Enrique Corcuera, un celebru om de afaceri, si-a construit un asemenea teren pe proprietatea sa. Zidurile joase, ridicate initial pentru a proteja impotriva lianelori inconjuratoare, si-au gasit rostul si ca limite ale unui teren de tenis de dimensiuni reduse. Iniţial jocul era practicat doar de clasa de elită din Mexic. Monarhia spaniola a fost cea care a adus acest sport în Spania unde a devenit foarte popular.

Mai multe informatii despre padel, regulile jocului, locaţie, imagini, pot fi accesate pe pagina de Facebook PadelMania.