Patru echipe, un singur premiu: supravieţuirea!

De: Mioara Tronaru / 20.07.2014, 08:00
Patru echipe, un singur premiu: supravieţuirea!
Sezonul 2 al serialului Supravieţuitori în Alaska debutează în 21 iulie, de la 21:00, pe National Geographic Channel.

Ei sunt cei mai buni din America. Rezistenţi şi cel mai bine pregătiţi să reziste în condiţii extreme de climă şi relief. Patru echipe – pădurarii, alpiniştii, militarii şi sportivii – îşi testează limitele în cea mai impresionantă competiţie arctică. Unsprezece etape desfăşurate pe parcursul a 2400 de kilometri prin ţinutul sălbatic din Alaska. Concurenţii sunt echipaţi doar cu ceea ce pot căra în spate.

Din 21 iulie, ora 21:00, cel de-al doilea sezon al serialului Supravieţuitori în Alaska ne invită să ieşim din zona de confort şi să ne îndepărtăm cât mai mult de civilizaţie. Doisprezece pasionaţi de natură (între care şi o femeie) sunt lăsaţi în mijlocul sălbăticiei din Alaska de un avion şi au la dispoziţie 60 de ore pentru a reveni la zona de aterizare. Fără şiretlicuri. Fără hoteluri comfortabile în pauzele de filmare. Fără dispozitive electronice sau premii la final ca într-un reality show. Asemeni curajoşilor exploratori National Geographic, ceea ce contează este mândria de a fi reuşit prin forte şi efort proprii.

Folosindu-şi ingeniozitatea de oameni ai naturii experimentaţi, ei străbat unele dintre cele mai ostile teritorii ale planetei, având ca hrană mai puţin de 1000 de grame de fasole şi orez pentru fiecare etapă a expediţiei. De la văi îngheţate la culmi golaşe şi vârfuri de munte semeţe, urmăreşte echipele înfruntând pe parcursul expediţiei animale de pradă periculoase, foamea, condiţii climatice aspre şi riscul de hipotermie.

Numai în prima etapă din cele 11 ale competiţiei, echipele se întrec pe o suprafaţă de 50 de kilometri de gheţar plin de capcane, coboară într-o ravenă de 610 metri adâncime şi luptă contra apelor învolburate pe o distanţă de 24 de kilometri până la punctul de sosire de la Berners Bay. Construiesc ”coşciuguri din zăpadă” pentru înnoptare. Câinii de sanie sunt puşi la treabă. Veveriţele devin cină. Concurenţii rămân blocaţi în apa îngheţată. Unul dintre ei cade într-o crevasă glacială ascunsă. Un altul este înghiţit de curenţii puternici după ce se răstoarnă cu barca pneumatică.

Iar cursa e abia la început.