Peste 1.800 de elevi voluntari premiaţi în cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!”

Apropo.ro / 17.06.2014, 13:32
Peste 1.800 de elevi voluntari premiaţi în cadrul mişcării naţionale “Şi eu trăiesc sănătos!”
Cea de a treia ediţie anuală a mişcării naţionale de prevenire a obezităţii infantile şi promovare a stilului de viaţă echilibrat în rândul familiilor din România - “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS s-a încheiat în cadrul unui eveniment special dedicat copiilor, pe stadionul Iolanda Balaş Soter din capitală, sub egida ”Happy SETS Day”.

Momentul central al evenimenului l-a constituit ceremonia de premiere a celor mai active Cluburi SETS – Mişcare şi Distracţie din Bucureşti, care a avut loc în prezenţa Gabrielei Szabo, ambasador al mişcării SETS şi ministru al Tineretului şi Sportului  şi a altor oficialităţi reprezentând instituţiile şi organizaţiile partenere ale Fundaţiei PRAIS, din mediul public şi privat.

Cei peste 1.800 de elevi voluntari, cadre didactice şi părinţi prezenţi pe stadion au sărbătorit, alături de echipa Fundaţiei PRAIS şi de partenerii fondatori, câştigarea celor 6 trofee SETS ale acestei ediţii – câte unul pentru fiecare sector.

Inovaţie a mişcării SETS, Cluburile de Mişcare şi Distracţie sunt organizate voluntar, în fiecare an, de către elevi, cu sprijinul profesorilor coordonatori din şcolile unde ei studiază. Cluburile, precum şi toate acţiunile organizate în cadrul acestora pe parcursul anului şcolar, sunt înscrise pe platforma online www.sets.ro, intrând astfel automat în competiţia finală. În cei patru ani de derulare a programului, peste 11.500 de elevi s-au înscris voluntar în 280 de Cluburi SETS, desfăşurând 4.770 de activităţi fizice, esenţiale în asociere cu o alimentaţie echilibrată, în dezvoltarea armonioasă a copiilor.

“Este foarte important pentru viitorul naţiunii noastre să asigurăm tinerei generaţii premisele unei dezvoltări armonioase, oferindu-i acces la sporturi diverse. Când an de an, sub îndrumarea profesorilor, tot mai mulţi copii se implică voluntar în practicarea de activităţi fizice în cadrul mişcării naţionale SETS, nu putem decât să fim mândri de ei şi să-i susţinem în continuare”, a declarat Gabriela Szabo, ambasador al mişcării SETS şi ministru al Tineretului şi Sportului.

De la lansare şi până în prezent, SETS a integrat în mişcare peste 94.500 de elevi din ciclul primar din 252 de şcoli din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Roman, 3.000 de cadre didactice şi peste 200.000 de părinţi, 2 milioane – public larg. Pe lângă intervenţiile directe în şcoli, mişcarea naţională SETS a dezvoltat portalul de informare publică dedicat atât părinţilor, cât şi copiilor – www.sets.ro, care înregistrează peste 77.000 de vizitatori, precum şi propria platformă social media (conţinând pagini şi conturi SETS de Facebook – peste 28.600 de prieteni, Twitter, YouTube, Instagram). Următoarea ediţie SETS va demara în toamnă, odată cu începerea noului an şcolar 2014-2015.

Mişcarea SETS face parte din EPODE International Network – EIN, cea mai mare reţea globală de prevenire a obezităţii, ce reuneşte 36 de programe cu metodologii similare din 24 de ţări. Reţeaua EIN din care face parte SETS a fost desemnată de către DG SANCO drept “Best Health promotion European project”, iar intervenţiile pe activităţi fizice din cadrul mişcării “Şi eu trăiesc sănătos!” – SETS au fost apreciate ca un model de bună practică.