Pesteri cu interioare incredibile, in lume

Apropo.ro / 23.07.2008, 08:30
Pesterile si galeriile subterane se intalnesc in zone calcaroase si s-au format prin actiunea apei, prin infiltratii in timp.

Pesterile si galeriile subterane se intalnesc in zone calcaroase si s-au format prin actiunea apei care prin infiltratii in timp, a dizolvat calcarul.

Puturile si prapastiile comunica adeseori cu imense retele de sali (care in trecut au fost rauri subterane) si galerii subterane.

Cea mai mare din lume, Mammoth Cave Flint Ridge din Kentucky, Statele Unite, se intinde pe aproximativ 560 km, din care 400 km au fost deja explorati. In Europa, cea mai intinsa retea se situeaza in pestera Houml lloch din Elvetia, aici au fost explorati 147 de kilometri.

Mammoth Cave Flint Ridge din Kentucky

In pesteri sau caverne traiesc animale cavernicole, care sunt adaptate la intuneric, sunt in general oarbe si decolorate. Se gasesc creveta, salamandra oarba, pesti orbi, paianjeni, miriapode. Cei mai raspanditi sunt liliecii, care traiesc in colonii in aproape toate pesterile din lume.

Pestera Khumbu din Nepal

 

Victoria Land, Antarctica

 

Cu aceste cateva date despre pesteri, va lasam sa va clatiti ochii in galeria foto cu unele din frumusetile naturii: pesterile.

CONCURS: Castiga saptamanal 2 abonamente la Water Park Otopeni!


 

Citeste si:

Poze realizate cu cel mai mare aparat foto din lume

Poze realizate cu cel mai mare aparat foto din lume

Cel mai mare aparat foto din lume este inalt de 1,06 m, lungime de 2,44 m, are o greutate de 507 kg si un cartus de 226 kg.

Blestem cu conotatie sexuala intr-un sit arheologic

Blestem cu conotatie sexuala intr-un sit arheologic

In timpul unor sapaturi efectuate intr-un sit datand din secolul al VII-lea, din Cipru, o echipa de arheologi francezi a descoperit un blestem cu conotatie sexuala.

Muzeu de

Muzeu de "rahat" in Japonia

Japonezii au un muzeu numai despre rahat, sub toate formele, numit sugestiv "Poop Museum". Muzeul are galeriile pline de picturi ce arata diferite animale in pl…

Jocul zilei

Clipul zilei

Sonny Blonda de la DEX – Ep 6 – Pastarnac
Elimina toti oponentii pe care-i intalnesti! Cuvinte cheie: blonda de la dex video pastirnac
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza