Piesa lui Billie Eilish “Your Power”, o critică la adresa celor care abuzează de putere

De: Loredana Toma / 02.05.2021, 09:23
Piesa lui Billie Eilish “Your Power”, o critică la adresa celor care abuzează de putere

“Your Power”, prima piesă lansată de pe viitorul album al lui Billie Eilish, este una plină de critici țintite spre cei care fac abuz de puterea lor. Mesajul piesei incluse pe noul album al lui Eilish, intitulat “Happier Than Ever”, care va fi lansat în iulie, este unul discret îndreptat către mai marii lumii, oamenii răi care fac abuz de putere. 

Deși, la prima vedere, alăturarea celor două cuvinte ale titlului piesei cu cel al albumului și cu contextul copertei în care artista apare cu lacrimi pe obraz ar putea duce cu gândul la iubire, fericire, trădare, suferință, de fapt, mesajul piesei este cu totul altul, potrivit nme.com.

“Try not to abuse your power” (“Încearcă să nu faci abuz de puterea pe care o ai”) este versul care deschide melodia și care este un strigăt către acei oameni ce profită de puterea și autoritatea pe care o au, indiferent sub ce formă este ea. 

“Your Power”, a lui Billie Eilish: versuri simple, cu o puternică încărcătură emoțională și plină de înțelepciune

Prin câteva versuri aparent simple, artista atinge mai multe puncte sensibile ale societății de astăzi, precum relațiile amoroase profesor-elev sau cele cu minori ori cu persoane prea tinere. “And you swear you didn’t know/No wonder why you didn’t ask/ She was sleeping in your clothes / But now she’s got to get to class.” (“Și juri acum că n-ai știut/ Nu-i de mirare de ce n-ai întrebat. A dormit până acum în hainele tale și acum trebuie să meargă la cursuri”)

Și dacă aceste versuri sunt cu un mesaj mai discret, artista continuă cu o întrebare ce trage la răspundere oamenii care se ascund în spatele unor afirmații clișeu. “And you swear you didn’t know/You said you thought she was your age/How dare you?” („Și juri acum că n-ai știut / Spui că ai crezut că este de vârsta ta / cum îndrăznești?”)

Nici cei care regretă o acțiune doar atunci când sunt prinși în fapt și li se retrag anumite privilegii nu sunt scoși din mesajul lui Eilish. “Will you only feel bad when they find out?” “Will you only feel bad if it turns out that they kill your contract? (“Regreți numai atunci când ești prins? Regreți doar atunci când ți se anulează contractul?”), întreabă, retoric, artista. 

Cântăreața și compozitoarea americană Billie Eilish, în vârstă de 19 ani, a devenit cunoscută după lansarea piesei “Ocean Eyes”, scrisă de fratele său, Finneas O’Connell, în 2015. A cunoscut succesul în toată lumea la numai 17 ani, când single-ul “Bad Guy”, de pe albumul său de debut, „When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”, a ajuns pe prima poziție în topurile din mai multe țări. Anul trecut, ea a stabilit un nou record la gala premiilor Grammy, devenind cea mai tânără artistă care a câștigat trofeul pentru cel mai bun album. A mai fost premiată la alte patru categorii de top, „cel mai bun debut”, „cel mai bun cântec”, „cea mai bună înregistrare” și „cel mai bun artist pop”.

CITEȘTE ȘI: Harry Styles, The Weeknd, Billie Eilish sunt în fruntea nominalizărilor iHeartRadio Music Awards

Taylor Swift şi Billie Eilish, marile câştigătoare la gala Grammy 2021; Beyonce a stabilit un nou record

Billie Eilish lansează un ukulele Fender

Foto: Profimedia Images