Planuri de Paşti cu Serviciul Român de Comedie

De: Cătălina Matei / 16.04.2014, 00:00
Planuri de Paşti cu Serviciul Român de Comedie
Mai sunt doar câteva zile până la Paşti, iar actorii din Serviciul Român de Comedie care realizează “Happy Show” la Antena 1 au început deja pregătirile de sărbătoare. Iată ce planuri şi-au făcut o parte dintre ei!

Alexandra Timofte – Vine Iepuraşul sau… barza?

Dacă cei mai mulţi aşteaptă Iepuraşul, de Paşti, actriţa din SRC aşteaptă… barza. ”De Paşti, voi fi acasă, în aşteptare, alături de familie. Sau dacă minunea din burtică va dori să facă cunostinţa cu lumea noastra chiar de Paşti atunci vom petrece cu toţii la maternitate. Suntem pe ultima sută  de metri şi asteptăm momentul dintr-o clipa în alta!”, ne mărturiseşte Alexandra. În cazul în care nu va naşte chiar în Duminica Paştelui, actriţa abia aşteaptă bunătăţile din meniu: “Tradiţional moldovenesc,cu tot ce trebuie, de la ouă roşii, spanac cu carne de miel până  la pască şi cozonaci. Normal că voi participa, cel putin, la vopsitul ouălelor şi la pregătirea unor mâncăruri mai light pentru mine”. 


Cătălin Neamţu – Bucate tradiţionale şi baclava

Actorul din SRC şi famila sa vor petrece Paştele în localitatea Ceptura, unde socrii săi au o casă de vacanţă. ”Meniul va arata ca în fiecare an: toate bucatele tradiţionale de Paşte Ă celebra baclava a mamei soţiei. Eu sunt răspunzător de friputura de miel. Un secret? Nişte rozmarin”, ne-a mărturisit Cătălin.

 

Andreea Doinea – Cântă în corul bisericii

”Voi petrece alături de familie. Ca şi de Crăciun, noi avem nişte minunate obiceiuri  pe care încercam pe cât posibil să le păstram…mergem în Sfânta Vinere Mare la biserică  pentru Prohod – am cântat mult timp în corul bisericii – şi în noaptea de Înviere să luam Lumină. Meniul de Paşte va conţine inevitabil drob, ouă şi cozonaci toate făcute de Top Cheful casei, nea Doinea, tăticul meu . Mama se va ocupa de prăjituri, iar noi restul vom participa cu pofta şi mâncatul delicioaselor bucate! Fiecare cu ce poate. Nu de alta, dar voi munci până aproape de Paşte”, spune Andreea Doinea. Cât despre cadourile de Paşti… ”A început să vină domnul Iepuraş. A fost foarte vrednic  anul acesta. Tot aduce daruri până  de Paşte …şi după… şi tot aşa! Alexia s-a prins că sărbătorile înseamnă şi mai multe cadouri decât de obicei şi îmi mai spune la nu ştiu cât timp după sărbătoarea în sine : ;Mami, e Crăciunul sau Paştele  vreau să  primesc o păpuşică cu păr mov sau o rochiţă roşie: etc .Ştie foarte bine ce-şi doreşte. Ea singurică îşi alege ce să-i aducă Iepuraşul. Deja a venit cu pantofiori superbi roşii şi ştiu din surse sigure că mai e pe drum o rochiţă tot roşie..ca să fim în ton cu ouăle!”, povesteşte actriţa din SRC.

 

Cristi Martin pictează ouăle de Paşti

Cum va arăta meniul de Paşti pentru actorul din SRC? “Destul de românesc: sigur că o să avem ouă roşii (şi nu numai roşii) pe care le voi picta chiar eu, cum fac în ultimii ani, precum şi alte preparate devenite tradiţionale la noi: drob, cozonac şi pasca, miel la cuptor asezonat cu multe salate… Da, cu siguranţă  voi participa la prepararea mâncărurilor, îmi place să fac asta pentru ai mei şi ei spun că îmi iese bine! Cred că  tradiţia cea mai importantă e să petrec sărbătorile de Paşti împreună cu ai mei dragi, familie şi prieteni, fiindcă  asta îmi e sursa principală de linişte şi de stare de bine. Încerc să  ajung la Înviere şi să  iau lumina, dar mai am o tradiţie a familiei, mai

Ramona Hanganu – Amintiri din copilărie

“Încă  nu am planuri pentru Paşte, dar cred că îl voi petrece alături de familie şi de cei dragi! Nu prea îmi place să  îmi fac planuri! Prefer să iau decizii cu câteva zile înainte (în ceea ce priveste felul în care îmi petrec sărbătorile). De participat la prepararea mâncărurilor, da, voi participa pentru că îmi place foarte mult să fac asta! De când sunt mică sunt obişnuită  să gasesc într-un pahar cu apă un ou roşu şi pungă cu  un mic cadou de la iepuraş. Părinţii mei mi-ai spus că trebuie să mă spal pe faţă cu apa din pahar ca să prind (ceea ce înseamnă sănătate)! Şi nu aş rata pentru nimic în lume ciocnirera ouălelor cu familia”, povesteşte Ramona.