Poveste de dragoste, cel mai nou film al Cristinei Iacob (Selfie)

De: Nicoleta Nicolae / 20.02.2015, 08:00
Poveste de dragoste, cel mai nou film al Cristinei Iacob (Selfie)
Poveste de dragoste (titlul international: Love Is a Story), cel mai nou lungmetraj al regizorului Cristina Iacob (#selfie, În film la Naşu’), cu Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu în rolurile principale, a fost selectat în Competiţia Internaţionala de lungmetraje a Festivalului filmului de dragoste de la Mons (Belgia), aflat la cea de-a 31-a ediţie (20-27 februarie 2015). Contextul este unul special, întrucât Mons este capitala culturală europeană a anului 2015.

Lungmetrajul spune povestea de iubire a doi tineri artişti din zilele noastre. În drum către un casting, Aprilia (Raluca Aprodu), o actriţă aflată la începutul carierei sale, îl întâlneşte pe Sebastian (Dragoş Bucur), un tânăr violonist. Întâlnirea lor devine începutul unei minunate poveşti de dragoste. Cei doi vor avea însă de depăşit o serie de situaţii care le vor pune în pericol iubirea. De fapt, de ce ai nevoie pentru a fi fericit?

Alături de Dragoş Bucur şi de Raluca Aprodu, în film mai apar şi actori precum Ducu Darie, Mimi Brănescu, Mirela Oprişor, Vlad Zamfirescu, Ionut Bora, Gabriela Popescu şi Irina Petrescu.

Poveste de dragoste va rula în premieră internaţională în cadrul Festivalului filmului de dragoste de la Mons. Lungmetrajul va fi proiectat duminică aceasta, 22 februarie, de la ora 17.00, şi luni, 23 februarie, de la ora 14.30, la cinema Imagix. Ambele proiecţii vor avea loc în prezenta regizoarei Cristina Iacob şi a actriţei din rolul principal feminin, Raluca Aprodu.

Scenariul filmului este semnat de Cristina Iacob şi Dan Chiriac. Poveste de dragoste a avut parte de o echipă de excepţie. Imaginea îi aparţine lui Viorel Sergovici, scenografia este semnată de Călin Papura, iar costumele de Doina Levintza. Montajul a fost realizat de Ovidiu Văcaru şi Cătălin Cristuţiu, iar muzica originală aparţine HaHaHa Production. Sunet, Dragoş Stanomir, iar mixajul, Cristinel Sirli (Creative Sound). Producătorii lungmetrajului sunt Misu Predescu si Cristina Dobritoiu. Poveste de dragoste este produs de MediaPro Entertainment si Zazu Film.

In Romania, lungmetrajul va fi lansat la finalul anului 2015, distribuit de Zazu Film.

Festivalul filmului de dragoste de la Mons, de Dragobete

Infiintat in 1984, Festivalul filmului de dragoste de la Mons (Festival International Du Film D’Amour – FIFA) este cel mai vechi festival francofon si unul dintre primele in materie de inovatie, atractivitate si reputatie internationala. Dintre cineastii celebri in toata lumea, ale caror filme au fost prezentate la FIFA, incepand din 1984, pana acum, amintim cateva nume: Lauren Bacall, Patrick Bruel, Laetitia Casta, Marion Cotillard, Claude Lelouch, Maïwenn, Maia Morgenstern, Cristian Mungiu, Philippe Noiret, Michel Piccoli, Charlotte Rampling, Jean Rochefort, Audrey Tautou.

In 2015, pentru al patrulea an consecutiv, un cineast roman face parte din juriul Festivalului de la Mons pentru Competitia internationala de lungmetraje, anul acesta fiind invitata Anca Damian, autoarea filmelor O vara foarte instabila (2013), Crulic – Drumul spre dincolo (2011), Intalniri incrucisate (2009).

Cristina Iacob -Filmografie

Licentiata in regie de film si absolventa a unui masterat in cinematografie in cadrul London Film School, Cristina Iacob (26 de ani) este unul dintre cei mai tineri regizori si scenaristi romani.

Ea a lansat in 2014 lungmetrajul #selfie, declarat oficial cel mai vizionat film romanesc in cinematografe, cu peste 102.000 de spectatori in doar 25 de saptamani cat a rulat pe marile ecrane romanesti, si 80.000 de fani pe pagina de Facebook. (Pe locul al doilea s-a situat tot o comedie, cu 28.000 de spectatori.) Printre premiile internationale castigate de #selfie se numara cele pentru  Cel mai bun film, la The Broad Humor Film Festival din SUA, si la Southampton International Film Festival din Marea Britanie.

In 2011, scurtmetrajul Zestrea / The Dowry, regizat de Cristina, a fost selectionat la Cannes Short Film Corner, precum si la Festivalul International Dakino, Festivalul International de Film Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival USA, unde a castigat si premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studentesc.

In film la Nasu’, mediumetrajul realizat in 2013, a fost selectionat la nenumarate festivaluri internationale si a obtinut premiul pentru pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie la Eugene International Film Festival, in SUA.

Regizoarea a semnat de asemenea documentarul Mircea Veroiu si scurtmetrajul Raport despre indiferenta. Inainte sa devina regizor de film, ea a lucrat pentru cativa ani in televiziune, in redactia de stiri.

In 2011, Cristina Iacob infiinteaza casa de productie Zazu Film, iar din 2012 este presedintele Asociatiei Scenaristilor Romani (ASCER).

Alte detalii film

Poveste de dragoste / Love Is A Story

Durata filmului: 97 minute.

Proiectiile Mons: Duminica, 22 februarie, ora 17. Luni, 23 februarie, ora 14:30, la cinema Imagix. Ambele, in prezenta echipei.